Vinnaren Wilhelm Bergentz främst, med tvåan Per Arvidsson strax efter och därefter trean i mål Erik Anfält.

Snabba löpare i regnet i Nora

i ETTAN/NORA/SPORT

NORA. Trots en tuff bana och en del regn blev Norasjön runt 2021 en snabb tillställning. Redan från start satte trion Wilhelm Bergentz, Per Arvidsson och Erik Anfält ett högt tempo och unge Wilhelm Bergentz, KFUM Örebro, drog till sist längsta strået med finfina tiden 1.09.54.

Damklassen vanns av Erica Lech på lika fina tiden 1.19.17.

En snabb till i resultatlistorna visar att Wilhelm Bergentz, född 2002, är den snabbaste löparen runt Norasjön på 23 år. 1998 deltog ett par afrikanska prislöpare och sprang då på 1.08.24, nästan lika snabbt som året innan. Bergentz tid är riktigt bra och kanske kan han utmana banrekordet i framtiden.

På damsidan talades länge om att Erica Lech kanske skulle rå på rekordet runt sjön, men en liten mattning i slutskedet gjorde att rekordet stod sig. Tiden 1.19.17 imponerar ändå stort i regnet. Tvåa blev Liduina van Sitteren och trea blev Elmina Saksi.

Totalt 275 löpare var anmälda, men ett 25-tal valde att hoppa av innan start. 254 löpare tog sig i mål.

I den numera berömda kampen om flest antal genomförda lopp tog sig jubilaren Åe Mossberg i mål på tiden 2.54.20 och Arne Evertsson en stund senare på 3.09.27. Evertsson är nu uppe i 57 genomförda Norasjön runt och Åke Mossberg kan ståta med 50 lopp.

Resultatlistor finns som vanligt på ”pe-timing.se”.

Vinnaren i damklassen Erica Lech.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.