John Omoomian och Ken Karlsson (infälld bild) vill se en återremiss.

Socialdemokraterna vill se en återremiss

LINDESBERG. Socialdemokraterna i Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner är kritiska till det förslag i Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län, som innebär försämrade busskommunikationer.

Nu vill Socialdemokraterna i de båda kommunerna se en återremiss.

-Det måste ges förutsättningar för hela vår kommun för att kunna pendla till både studier och arbete. Annars hotas vår kompetensförsörjning. Detta kräver ett fungerande samspel mellan både bussar och tåg, säger John Omoomian, ordförande för Socialdemokraterna i Lindesberg.

Det är tänkt att förslaget om framtiden kollektivtrafik i länet ska klubbas på onsdag när regionens samhällsbyggnadsnämnd sammanträder. Men om Socialdemokraterna i Lindesberg och Ljusnarsberg får som de vill kommer frågan att återremitteras för en vidare behandling. I förra veckan deltog ansvarigt regionråd, Nina Höijer, på ett extra medlemsmöte i Lindesberg och enligt John Omooian framkom då tydliga skäl för en återremiss av förslaget.

-En återremiss som kan leda till bättre helhetsbild och bra diskussion kring flera olika lösningar för våra regionpolitiker, säger Omoomian.

Socialdemokraterna i Lindesberg har många gånger påpekat är att hela Lindesbergs kommun är en landsbygdskommun där kommunikationerna måste fungera, både vad gäller bussar och tåg.

Region Örebro län har ansvaret för kollektivtrafiken i länet. Som exempel på försämringar nämner John Omoomian borttagandet av vissa turer inom linje 303 och 308, som drabbar såväl Lindesberg som Ljusnarsberg negativt.

 -Vi har exempelvis stora arbetsplatser i vår kommun där en fungerande kommunikation är grunden till att kompetensförsörjningen ska vara optimal, säger John Omoomian. Det finns även andra aspekter som vi är riktigt missnöjda med och de har regionen fått av oss även i form av ett väldigt välarbetat remissvar.

Under helgen utarbetades alltså ett gemensamt brev från Socialdemokraterna i Lindesberg och Ljusnarsberg.

– Vi har nu under helgen skickat ett gemensamt brev från mig, i min roll som ordförande i Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun, och Ken Karlsson, i sin roll som ordförande i Socialdemokraterna i Ljusnarsberg. Även Ken och jag har vädjat och önskat en återremiss av ärendet med motiveringen som nämndes tidigare.

2 Comments

  1. Ingen fara… som politikerna fattar beslut idag så kommer det inte behövas några busslinjer då ingen kan bo utanför lindesbergs central ort.

    För alla nödvändiga saker som skola och omsårg monteras systematiskt ned till fördel för nya enormt dyra skolor etc…

    Men det går ju bra att gnälla när någon annan instans fattar negativa beslut…

  2. När sossar börjar kallsvettas, över idiotiska nedläggningar börjar man undra ?

    Inte så långt till val. Om man inte är poppis då ryker för fan ”välfärdsbidraget”
    och då får ”förtroendevalda”, försöka leta upp en arbetsförmedling eller försörja sig på något knepigt knäck, kanske något kommunalt ”projekt”, med ryggdunk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.