Första spadtaget för brandstation taget

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/MÅNGA HAR LÄST...

14Brandstation1LINDESBERG. Det var många glada miner när det första spadtaget för den nya brandstationen i Lindesberg togs på måndagen.

– Det brukar ta ungefär 15 år att diskutera sig fram till en ny brandstation så det här är nog ganska normalt, sade Per-Ove Staberyd, brandchef på Nerikes brandkår.

För lindesbergare har planering och placering av en ny brandstation hållit på i många år, men nu är det äntligen dags att börja bygga.

– Vi har pratat mycket om läget, men när vi nu börjar vet vi att det här kommer att bli väldigt bra, sade kommunalrådet Anders Ceder.

Ett första spadtag togs av Ander Ceder, P-O Staberyd och byggaren Tommy Allström och redan nästa vecka beräknas bygget komma igång.

Ett 20-tal personer fanns på plats under det högtidliga spadtaget och alla verkade uppriktigt glada över att en ny brandstation ska stå klar i november 2015.

– Det här ska bli Lindesbergs nya mötesplats, sade P-O Staberyd. Det här ska inte bli någon station bara för brandmännen utan hit ska folk kunna komma och ju fler desto bättre.

Själva stationen blir en byggnad på 1665 kvadratmeter exklusive komplementsbyggnader och budgeten är satt till 55 miljoner kronor. Byggherre är ILAB (Falab efter årsskiftet) och byggföretaget Tommy Allström svarar för bygget och markarbetet.

14Brandstation2 14Brandstation3

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.