Kan Bengt Storbacka och Anders Persson komma överens?

Spännande politiskt läge i Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Inte mycket är klart, men läget i det politiska landskapet i Lindesberg är minst sagt spännande. Blir det en Storbacka-ledd majoritet eller något annat?

Bengt Storbacka och hans Socialdemokraterna gjorde inget bra val, men har förstås ambitionen att sitta kvar vid makten i Lindesberg. Men det räcker inte att samarbeta med Centern och Vänsterpartiet, som under den gångna mandatperioden. Nu måste man hitta ytterligare ett parti att samarbeta med – minst.

-Jag har inte hört ett ljud från varken Sossarna eller Centern, sade Anders Persson, som sitter med två viktiga mandat för LPo. Det känns faktiskt som om folk är lite trötta på de etablerade partierna.

Kommunfullmäktige i Lindesberg består av 45 ledamöter och alltså krävs 23 mandat för att ha en majoritet. Den nuvarande S+C-majoriteten med stöd av V ser ut att hamna på 20 mandat och om man lyckas få med Miljöpartiet på tåget har man 21 mandat. Alltså måste Bengt Storbacka knyta ytterligare två mandat till sig för att få en majoritet.

Landsbygdspartisten Anders Persson sitter på just två mandat och borde kanske redan ha kontaktats av den sittande majoriteten.

-Vi är nöjda med valresultatet och känner att vi har medvind, sade Anders Persson på måndagen. Väljarna har insett att vi driver landsbygdsfrågorna.

Frågan är om Moderaterna och Sverigedemokraterna kan hitta ett motsvarande samarbete på högersidan? Kan Moderaterna ta med SD i ett samarbete har man KD med två mandat och L med ett mandat – och kanske LPo med sina två mandat. Detta skulle ge 24 mandat och ett maktskifte vore ett faktum.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.