Lindlövens Sebastian Falk och LIF Lindesbergs Tobias Warvne blir viktiga kuggar idag.

Spännande sportlördag i Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. En spännande sportlördag väntar publiken i Lindesberg. Ödesmatch för LIF Lindesberg i Allsvenskan i handboll och semifinal för Lindlöven hemma mot Brödernas/Väsby IK.

Mycket står på spel inför lördagens matcher. I Lindesberg Arena ska LIF Lindesberg ta emot IFK Karlskrona, det lag som såg till att LIF Lindesberg åkte ur Allsvenskan våren 2022. IFK Karlskrona är dock redan klart för fortsatt spel i Allsvenskan och lördagens match handlar mest om att göra en bra säsongsavslutning.

För LIF Lindesberg är läget ett annat. LIF ligger näst sist i tabellen och seger hemma mot Karlskrona innebär, i bästa fall, att man tar sig upp på negativ kvalplats. Läget i botten av tabellen är hårresande jämnt, där LIF dessvärre har dålig målskillnad.

LIF Lindesberg-IFK Karlskrona startar klockan 16.15 i Lindesberg Arena.

I Lindehov är förmodligen tankarna de omvända. Lindlöven har gjort sin bästa säsong genom tiderna och ställs nu mot popgänget Brödernas/Väsby IK i en semifinalserie mot kvalserien till Allsvenskan. Lindlöven är högre rankat än Brödernas och börjar därmed matchserien hemma – och har också fördel av hemmamatch i händelse av oavgjort efter fyra matcher.

På pappret har gästerna idag ett övertag, med stjärnor som Fredrik Forsberg och förre Lindlöven-spelaren Filip Barklund, men Brödernas/Väsby IK har inte alltid fått delarna att kugga i varandra på ett perfekt sätt.

Lindlöven åker säkert ut på isen idag inför ett välfyllt Lindehov och spelarna funderar nog inte speciellt mycket på vad man håller på att ställa till. Säsongens hittills roligaste match väntar.

Lindlövens IF-Brödernas/Väsby IK startar klockan 19.00 i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.