SPF-Seniorerna bekymrade över Lindesbergs lasarett

i ETTAN/HÄLLEFORS/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG/LJUSNARSBERG

INSÄNDARE/DEBATT. SPF-Seniorerna är oroliga över nedmonteringen av Lindesbergs lasarett som akutsjukhus. Man menar att Lindesbergs lasarett måste återställas som autsjukhus för att skapa framtidstro. Läs debattinlägget här.

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid.

Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

Den som akut inte kan tömma sin blåsa, eller någon som ramlat och brutit sig, eller om man skuret sig är behovet om snar hjälp viktigt. Att tvingas transportera sig många mil innan man når hjälp är inte bara onödigt lidande, det kan till och med förvärra skadan. Vi vill att äldre ska ha rätt till trygghet och säkerhet på dygnets alla timmar.

Långsiktigt är det än mer bekymmersamt. Var ska det sluta? Vad läggs ner härnäst?

Vi vet att Lindesbergs lasarett har varit ett mycket högt rankat sjukhus, med sjukhuset har börjat sjunka i den rankingen. Vad händer om man succesivt monterar ner verksamheten? Kommer vi få behålla kompetens inom sjukvården? Kommer vi att attrahera människor att vilja flytta in till Lindesberg? Och kommer vi att kunna se ett blomstrande samhälle? Kommer vi äldre att känna trygghet och tillit? Vi inom SPF-Seniorerna har svårt att se det. Vi måste återställa Lindesbergs lasarett till det akutsjukhus det var och skapa framtidstro.

Vi är inte ensamma med vår oro. Många av de lokala politiska partierna, många organisationer, många företag ser med samma oro på situationen.

Snälla! Gör något innan det är försent. Återskapa den trygghet som vi äldre kände innan oktober 2020 då kvälls/natt-jouren för kirurgi/ortopedi/urologi togs bort.

SPF-Seniorerna i Lindesberg

SPF-Seniorerna Ljusnarsberg

SPF- Seniorerna Löa-Storåbygden

SPF Seniorerna Agenta Hällefors

3 Comments

  1. Vill man värna god sjukvård och omsorg m.fl. välfärdsområden då skall man nog främst akta sig för att rösta på partier som oftast och mest driver krav på skattesänkningar.
    Moderaterna är ett sådant exempel men mest förvånande de senaste åren är väl att Liberalerna fick med sig S regeringen på borttagande av värnskatten.
    Där försvann ca sju miljarder av skatteintäkter rakt i fickorna till dem med de högsta lönerna. Vi behöver politiker som förstår att inte slösa med skattepengarna men som också vågar prata om och komma med lösningar på hur välfärden som ”vi” alla vill ha skall kunna finansieras!

  2. Kanske kan man sluta rösta på socialdemokraterna som en bra början. En del personer verkar inte förstå att man får den politik man röstar för.

    Gå inte på den lokala socialdemokratiska demagogin att man säger sig kämpa för sjukhuset då det inte är sant. Är man medlem i ett parti så rättar man in sig i ledet. Däremot gäller det att försöka överleva när man tar mindre populära beslut och då låter det som man är i opposition inom partiet men det är bara en kuliss.

    Så snälla ni, sluta rösta rött. SPF borde redan nu ta reda på vad partierna vill. Tipset är att inte rösta på det parti som på någon nivå uttalar sig negativt om lindesbergs lasarett.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.