Stämningsfull Luciakonsert i Nora kyrka

NORA. Massor med tända ljus, absolut fullsatt och Noras Lucia med tärnor skapade en väldigt stämningsfull Luciakonsert på fredagskvällen.

Förväntningarna var som vanligt stora när det var dags för Luciakonsert i Nora kyrka på fredagskvällen. Och precis som vanligt gick förväntningarna i uppfyllelse. Luciatåget och tärnorna förstärktes av en minikör och en hel del ögon bland åhörarna glänste misstänksamt tårfyllda.

Med entusiastiske körledaren Kersti Esselwall Smårs och följsamme pianisten Essen Ledstam åstadkom Lucia och tärnorna en mycket fin konsert med både kända och mindre kända stycken. När applåderna släpptes lösa ville de aldrig ta slut.

Innan Luciatåget delade Lions Club Nora, som är medarrangör till Luciakonserten, ut 5000 kronor ur Stig H Carlssons stiftelse till de arrangerande ungdomarna för Multisportlägret i Nora. Lions tog även upp en kollekt samtidigt som Luciakören sjöng ”Nu tändas tusen juleljus” där behållningen gick till ”Lions Cancerforskningsfond – Barncancerforskning” och till ”De Glömda Barnen från Syrien”.

Pianisten Essen Ledstam och körledaren Kersti Esselwall Smårs guidade kören genom konserten.
Lions Bengt Svensson delade ut stipendiet till ungdomarna som arrangerar Multisportlägret i Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.