David Stansvik är kritisk till hur den politiska majoriteten hanterat frågan om Alntorps ö. Arkivbild.

Stansvik missnöjd med informationen

i ETTAN/NORA

NORA. Vänsterpartisten David Stansvik är kritisk till hur informationen kring beslutet kalavverka stora delar av skogen på Alntorps ö gått ut. I den information som finns på kommunens egen hemsida står inte ett ord om att beslutet inte var enhälligt.

-Jag föreslog att beslutet istället skulle fattas i kommunfullmäktige och jag reserverade mig mot beslutet att avverka, säger Stansvik.

Att Nora kommun använder sin hemsida till att publicera artiklar på det sätt man gör är förmodligen ett sätt att snabbt berätta om beslut som tagits av kommunstyrelsen. Dessa sammanträden valde ju majoriteten att stänga i början av mandatperioden, ett beslut som varit mycket kritiserat, och att någon informationsmänniska då sätts på att skriva något om besluten i kommunstyrelsen är kanske tänkt att minska kritiken.

Men kommunstyrelsen är en politisk församling och då måste förstås reservationer, andra förslag och avvikande åsikter redovisas, något man missat. Läsarna av artikeln om Alntorps ö kan enkelt få den uppfattningen att samtliga ledamöter i kommunstyrelsen stod bakom det kontroversiella beslutet.

-Jag har ju pratat med folk om hur jag och Vänsterpartiet står i den här frågan och dessa undrar kanske nu om jag ändrat mig, säger David Stansvik. Det är kanske ingen stor sak, men nog hade man väl kunnat skriva att Vänsterpartiet röstade mot förslaget och reserverade sig.

Frågan om kalavverkningen på Alntorp ö har blivit en snackis i Nora sedan Miljöpartiet uppmärksammade den strax innan sammanträdet i kommunstyrelsen i Nora och de Norabor som 24i hunnit prata med tycker att saken har gått alldeles för snabbt. De flesta tycks hellre vilja ha ett naturreservat på ön, som Miljöpartiet har föreslagit, och många tycks undra hur politikerna kan ställa sig över experter i frågan som Skogsstyrelsen och Länsstyrelsens naturexperter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.