Stora konsekvenser efter senaste restriktionerna

BERGSLAGEN. Knappt hade effekterna av lättnaderna av Corona-restriktionerna märkt innan nya restriktioner tvingades fram. En alltför stor smittspridning gör nu att verksamheter tvingas stänga och att invånarna tvingas till ett stort eget ansvar.

Det som ligger nära i tiden är den planerade demonstrationen/visselaktionen som PRO planerat vid Lindesbergs lasarett under torsdagen. Evenemanget skjuts på framtiden, men PRO-sekreteraren Jerry Elvin lovar att detta kommer att äga rum när omständigheterna medger.

Från Besök Linde AB meddelas att såväl badhuset Energikällan som gymmet Actic kommer att vara stängda till och med den 24 november. Simskolorna för barn födda 2005 eller senare kommer dock att fortsätta.

Lindesberg Arena kommer att vara stängd för allmänheten men träning för ungdomar födda 2005 eller senare kommer att fortsätta. Samtliga omklädningsrum kommer dock att vara låsta och ombyte och duschande får göras i hemmet. Bastuflotten kommer att vara stängd under perioden och Linde Gastro kommer endast att kunna nås via den egna ingången mot sjön. Även Lindesbergs bio kommer att hållas stängd.

För sportälskarna blir det en lugn period. Innebandyn i området pausas och för Hockeytvåan och Hockeytrean gäller samma sak. Lindlöven kan fortsätta spelet i Hockeyettan, men publiktaket sänks återigen till 50 personer. Samma sak gäller för LIF Lindesberg, där A-laget i Handbollsallsvenskan fortsätter seriespelet.

Från Nora meddelar Korpen att de populära promenaderna pausas från den 8 november och tre veckor framåt till att börja med.

Störst skillnad blir det ändå för alla enskilda medborgare. Vi ska avstå besök i inomhusmiljöer som köpcentrum, butiker, bibliotek och gym samt såklart följa tidigare rekommendationer om avstånd, handtvätt och rikligt spritande.

1 Comment

  1. Enda som tycks ha läckt ut genom Noras stängda dörrar, vad det gäller Coividsmitta, tycks vara att korpen ställer in. Fast är ju inte inlåsta !

    Annars kör man på ungefär som på Titanic, full rulle in i det sista

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.