Storbacka försöker få med M i majoritet

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Enligt säkra källor försöker Socialdemokraterna få med Moderaterna i en majoritetskonstellation för att behålla makten i Lindesbergs kommun, något som vore sensationellt otänkbart.

Socialdemokraterna gjorde inte det val man hoppades på. Förtroendet för förstanamnet Bengt Storbacka var inte så stort som man trodde och efter valresultatet tvingas Socialdemokraterna hitta nya anförvanter för att behålla den position man haft i kommunen.

Enligt säkra källor till 24i, handlar det om att Socialdemokraterna vill liera sig med Moderaterna, och på detta sätt behålla makten i Lindesbergs kommun, ett samarbete som skulle göra många moderater vansinniga.

Ett otänkbart samarbete innan valet och kanske lika otänkbart nu. Enligt uppgift ska Socialdemokraterna och Centerpartiet sammanträffa med Moderaterna under onsdagen.

Om detta verkligen skulle leda till ett framtida samarbete måste ändå ses som ytterst tveksamt. Vad detta eventuella samarbete skulle kunna ge Moderaterna är ännu mer tveksamt, såvida inte Socialdemokraterna helt säljer bort Centern eller hittar på något annat för att villa bort väljarna.

Stalltipset måste ändå vara att Moderaterna väljer att tacka nej till samarbete med Storbacka, och då är det upp till den högra sidan att försöka att skapa en hållbar majoritet.

4 Comments

  1. Ibland häpnar man. Jag röstade på Moderaterna den 11 september med hopp om ett maktskifte. Skulle nu Moderaterna sätta sig i samma majoritet som sossarna, som totalt tappat både äldreomsorgen och skolan, kan jag meddela att jag aldrig mer kommer att rösta. Jag tycker det är en skam mot väljarna att Moderaterna ens sätter sig vid samma förhandlingsbord som S. Tänk om, tänk rätt… innan det är för sent.

  2. Är väl bara upp till SD att ta ansvar och skapa den majoriteten. Följer man diskussioner på olika medier så ser man däremot kommentarer om att det är alla andras fel att inte SD blir tillfrågade. Inte ens säkert att SD vill vara med ens om de tillfrågas för då kan man inte sitta bredvid och bara klaga. Ska bli spännande att läsa om när SD tar tag i majoritetsskapandet.

  3. SD 22,8% + M 19,1% + KD 4,3% +LPO 3,9% = 50,1% Så med lite god vilja och i demokratisk anda, där man talar med varann, så går det att förpassa Socialdemokraterna från makten. Sosse diktaturen måste förpassas dit den hör hemma.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.