Joakim Bååk blir ny tränare i LIF Lindesberg.

Storförlust för LIF Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesbergs publik fick verkligen ingen lördagsfrid efter att ha sett eftermiddagens hemmamatch mot topplaget Amo HK. LIF inledde starkt, men blev avklädda i den andra halvleken och förlorade stort.

LIF Lindesberg-Amo HK slutade 27-35 (16-19).

Nej, säsongen 2021/2022 är inte LIF Lindesbergs. Alla LIF-anhängare får ikväll, på något sätt, tacka VästeråsIrsta som besegrade Anderstorp på bortaplan samtidigt som LIF spelade mot Amo, och som åtminstone förlängde förhoppningarna något. LIF Lindesberg har definitivt spelarna för Allsvenskan men spelar ett spel som hör hemma i division 1 och bara om vi alla håller tummarna kommer LIF att spela i Allsvenskan även nästa säsong.

LIF har det som krävs för Allsvenskan, men brist på fantasi och idéer skapar någon form av förfrysning i tankarna och man fastnar i ett 6-0-försvar och ett stereotypt uppställt anfallsspel.

Anfallsmässigt har LIF både smarthet och skytte och Allsvenskans bäste kantspelare i Max Broman. Joakim Bååk visade mot Amo ett riktigt stort spel som imponerade och alla lag har en oerhörd respekt för Jesper Nilsson. Med en bra målvakt (läs Lukas Wallinder) borde LIF kunna lösa alla problem mot mer än hälften av de allsvenska lagen.

Övriga pjäser tillsammans med ovanstående i förstauppställningen var idag Oskar Cosmo, Filip Ottosson och Fabian Lindholm, på pappret spelare som definitivt platsar i Allsvenskan och som de flesta tränare skulle vilja se i sina lag.

Men frågan är vad man gör av ett bra manskap? LIF gör det bra i 6-0-försvar och har blivit bättre under säsongen, men hur många lag i hela världen står med hälarna på 6-meterslinjen hela tiden? LIF behöver använda sina spelare på mer än ett sätt, om man inte tigger om att bli upplåsta.

Framåt är svårt att bli klok över hur LIF-ledningen tänker. Tittar man på motståndarna ser man vilka spelare de har respekt för och som i LIF:s fall handlar det främst om Nilsson, Bååk och Broman, men LIF laborerar och sosseexprimenterar. Såg inte alla att nämnda trio grejar att utmana på egen hand och får man med de övriga tre är man ju ett topplag. Jag är medveten om att LIF har fler spelare, men låt dessa vara bättre än de givna innan de får speltid.

Amo var förstås bättre, det är man alltid om man vinner med åtta bollar, men nog sjutton skulle LIF ha kunnat göra det bättre. I LIF behövs lite mer kreativitet och fantasi och definitivt lite mindre av rörelser som alla kan läsa på uppvärmningen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.