Max Broman tillhör definitivt toppskiktet i Allsvenskan.

Storförlust igen för LIF Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg förlorade stort hemma mot Önnered på söndagskvällen och det som började så bra mot Malmö för 20 dagar sedan börjar likna det vi sett de senaste säsongerna.

LIF Lindesberg-Önnereds HK slutade 26-34 (10-15).

Alla såg det direkt efter avkast mellan LIF Lindesberg och Önnered. Gästerna hade den bästa energin och ville mest. Sånt räcker som bekant långt i idrottens värld.

LIF höll ändå jämna steg med med gästerna under den första kvarten, men därefter var det Önnered för hela slanten. Svårt att jämföra, men förra gästen Alingsås såg ändå bättre ut än dagens motståndare, men LIF hade likväl inte en chans.

Det som började så bra mot Skånela för tio dagar sedan slutade med att LIF blev sist i sin grupp i ATG Svenska Cupen.

Att sammanfatta augusti månads tränings- och tävlingsmatcher är svårt. Allt så riktigt bra ut i den första träningsmatchen mot Malmö, såg bra ut mot Skånela borta i cupen, men har däremellan sett statiskt ut. Varför överraskar inte LIF Lindesberg efter de två senaste säsongerna? Varför står försvaret som fastklistrat på 6-meterslinjen? Och vart tog de inledande idéerna i anfallsspelet vägen? Mot Önnered var det mest sidledsspel i anfallet. Borta i dagens match var Oskar Cosmo och Algot Hane, men å andra sidan var Fatlum Ahmeti med i laget.

Konstateras kan dock att nye målvakten Tom Shev Ton är riktigt bra. Vidare kan konstateras att Joakim Bååk och Max Broman är de enda anfallare som kommit upp i nivå under augustimatcherna. Max är vinnartypen som växer och Jocke måste få spela mer för att bli den mittnia vi hoppas på. I övrigt kan konstateras att nye Robin Johansson får lite speltid, men att Asso Eliassi får förvånandsvärt många minuter.

Under matchen mot Önnered blev Fabian Lindolm skadad och det behöver inte LIF Lindesberg. Låt oss hoppas att det rör sig om en stukning.

Sammanfattningsvis är de senaste matcherna knappast någon marknadsföringstaktik om man nu vill ha bra med åskådare på läktarna i Lindesberg Arena i vinter.

Mål LIF Lindesberg: Max Broman 6, Asso Eliassi 6, Joakim Bååk 3, Fredrik Karlsson 2, Joel Karlström 2, Filip Ottosson 2, Thomas Einarsson 2, Fatlum Ahmeti 2, Robin Johansson 1.

Fredrik Karlsson gör det bra.
Fatlum Ahmeti var tillbaka när Oskar Cosmo var sjuk, men hade en ganska tuff afton.
LIF-tränaren Stefan Karlsson var småförbannad efter det han nog tyckte var ett solklart rött kort.

4 Comments

  1. @Tomas Källberg@ Jag tyckte att det var en orättvist reportage som nämner några namn som toppspelare och att dem gör det bra och glömma bort de som sliter och tar stort ansvar både i försvar och anfall ,, det är tränaren som vet vad man har och vilka som kan spela mer eller mindre , med respekt till alla namn som nämndes i din reportage….förresten om man är inte bra i anfall som du tror då gör man inte 6 mål på ett lag som Önnered !!

  2. @Farha. Jag menade att Asso växt ut till en riktigt bra försvarsspelare, men att tränaren Stefan Karlsson behöver fler alternativ än Asso i anfallet. Jag menar, efter de senaste säsongerna, att LIF måste flörta lite med publiken och INTE bara spela i sidled. LIF behöver överraska, attackera och kontra, men jag inser att Stefan Karlsson inte hade speciellt många alternativ mot Önnered.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.