Storförlust inför storpublik

i HÄLLEFORS B/SPORT

LIF_Önnered_insidaLINDESBERG. En storpublik hade sökt sig till Lindesberg Arena för att stötta LIF Lindesberg i onsdagens hemmamatch mot Önnered. LIF Lindesberg tackade med en total genomklappning.

Matchen slutade 18-37 (12-20).

LIF_Önnered_spelSviten stannade vid fyra raka segrar. Onsdagens gäster Önnered visade sig alldeles för bra och endast sex (6) mål i andra halvlek säger förstås allt. Alla underpresterade.

Till LIF Lindesbergs försvar måste ändå nämnas att Jacob Nelson tvingades utgå med skada tidigt i matchen. Och med Jacob borta såg snart Önneredsspelarna att de inte behövde oroa sig.

– Det här var inte alls roligt, suckade LIF-tränaren Herman Arenvang direkt efter matchen. Vi var aldrig nära och vi gör en dålig match.

Herman är ändå stor i förlusten och berömmer Önnered.

– Önnered gör det riktigt bra, säger han. Och vi spelar alldeles för dåligt både i anfall och försvar i första för att vara med. Men Önnered var bättre än oss idag.

Med Nelson tidigt borta hittade inte Arenvang något riktigt vapen mot Önnered. Önnered bjöd på ett virvlande anfallsspel med en bredd och fart som glesade upp LIF-försvaret gång på gång. LIF fick aldrig grepp på duktige Andreas Ungesson förrän man punktade honom i slutet av den första halvleken, men i den andra chansade LIF en del och Ungesson fick åter fritt fram.

– Nu har vi IFK Ystad borta och Alstermo hemma kvar, säger Herman. Nu får vi ladda för dom matcherna.

Bilder kommer strax.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.