Storseger för Lindlöven i ”måstematchen”

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Det såg oroväckande jämnt ut i inledningen av fredagsmatchen mellan Lindlöven och Surahammar, men Lindlöven trummade på och kunde till sist vinna stort.

Matchen slutade 7-1 (2-0, 3-0, 2-1).

Surahammar laddar för negativt kvalspel och Lindlöven spelar för att nå ett positivt kval, något som märktes i fredagens match mellan lagen i Lindehov – inför säsongens kanske sämsta publiksiffra! När 24i räknade åskådarna under den första perioden fanns högst 100 personer på läktaren.

Och inledningsvis var det ingen i publiken som jublade. Surahammar ville mer än att spela statister den här fredagen och hade flera farliga chanser som Lindlövens målvakt Isak Mantler räddade.

Denne Isak Mantler förresten, borde få beteckningen ”Matchens lirare” i varje match. Normalt har ett lag två eller tre målvakter att rotera mellan, och gör så, men så är det inte i Lindlöven. Sedan Sammy Gustafssons skada har Isak Mantler, trots sin ålder på 20 år, stått 26 raka matcher för Lindlöven och sällan eller aldrig varit dålig. Att Mantler dessutom vet att han ska stå även nästa match, gör bara storheten större. Bara att lyfta på hatten för en riktig målis.

När Lindlöven jagat livet ur Surahammar en stund kom det första och förlösande målet när måltjuven Jesper Wiberg slog till i ett andraläge. Nerverna släppte och Löven tog över allt mer, trots att man satte sig i onödigt knepiga lägen, som när Christoffer Anrén tog en onödig tvåa i numerärt underläge, och hemmalaget fick spela i 3-5 alldeles för länge.

Kvällens snyggaste mål var 2-0. Max Lalander prickskytte från fyra meter efter riktigt proffsigt förspel av Filip Bergmark och Anton Björkman.

Den andra perioden var skottmässigt jämn, men Lindlöven visade styrka med 3-0 i den tredjedelen.

Den sista akten var jämnare, men Lindlöven hade säkert redan börjat fundera på söndagens bortamatch mot Arboga. I tabellen är det oförändrat att Forshaga leder med en poäng efter seger mot Malung på fredagskvällen. En poäng, men med en match mer spelad.

Mål Lindlöven: Jonatan Augustsson 2, Jesper Wiberg, Max Lalander, Jakob Marshall Olsson, Erik Wiberg, Anton Björkman.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.