Stort intresse för Bergslagsrallyt

i HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA/Okategoriserade/SPORT

HÄLLEFORS. På lördag är det äntligen dags för Bergslagsrallyt och intresset är större än vad tävlingsledaren Anders Eriksson kunnat drömma om.

– Vi har 103 ekipage anmälda och det är jättebra, säger Eriksson. Vi hade en gräns vid 50 bilar.

Det är alltid svårt att förutse intresset för ett rally, men intresset för Bergslagsrallyt 2013 har alltså varit större än vad arrangörerna vågat hoppas på.

Årets upplaga av Bergslagsrallyt innefattar Suzuki 1300 Rally Cup, Klassiska Rallycupen samt RM för KRC och HRB.

Den senaste veckans mildväder har äventyrat rallyt, men i tisdags tog tävlingsledningen beslutet att rallyt ska genomföras.

– Vädret har tagit hårt på isen, men vi ställer inte in, säger tävlingsledare Anders Eriksson. Möjligen kan vi tvingas korta något på sträckorna. Men nu är hela apparaten igång och då är det bara att köra.

Det blir fyra specialsträckor på totalt 67 kilometer och därtill 60 kilometer transportsträcka.

– Jag tycker vi har fått ihop det ganska bra, säger Eriksson. Dessutom har vi en ny sträcka som aldrig varit med tidigare.

Sportsligt är det svårt att utse några favoriter i de olika klasserna, men Jonas Wigren i en 4-hjulsdriven Mitsubishi Evo VII ser giftig ut. Bland de 2-hjulsdrivna bilarna är alltid Thomas Blåder från Filipstad, i en Volvo 940, farlig och räknas bland favoriterna gör nog också Daniel Hoffman, SMK Linde, i en Opel Corsa.

Start och mål är förlagt till Folkets hus i Hällefors och första start sker klockan 11.01.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.