Foto: Junior-WRC

Strulig VM-tävling för Pontus Lönnström

ESTLAND. Drivaxelbrott ställde till det för rallyföraren Pontus Lönnström och kartläsaren Stefan Gustafsson när säsongens andra deltävling i Junior-VM i rally avgjordes i Estland i helgen.

Pontus och Stefan visade stundtals på bra fart, men man tvingades bryta både lördag och söndag.

– Vi är några erfarenheter rikare efter denna helg. Men körmässigt är jag inte helt nöjd. Vi fick bara köra fem sträckor totalt i helgen med alla problem vi hade. Det har var fräna vägar och bra att få prova åka på det. Men den farten vi haft är jag inte helt nöjd med. Vi startade om under söndagen och tänkte försöka hitta mer fart, men sen börjar man tveka lite och det är svårt att hitta motivationen när man brutit och tappat chansen på ett bra resultat. Vi trodde att vi skulle vara med bättre men det är väldigt svårt att första gången i ett nytt land hänga med de som har mycket erfarenhet av vägarna, säger Pontus.

Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson kommer närmast att köra finalen i Rally-SM i Sandviken om två veckor och där har de båda chansen ta dubbla guld i klassen Otrimmat 2WD och i Junior-SM.

– Vi ser mycket fram mot SM. Egentligen hade vi inga tankar på att åka hela SM. Men nu när vi har chans på guld finns det inget att spara på, säger Pontus.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.