Succé för Kaisa i kvarten

i HÄLLEFORS B/Okategoriserade/SPORT

Kvart1_spelLINDESBERG. Sollentuna är ett betydligt bättre lag idag än när laget senast gästade Lindesberg Arena. Men Lindesberg var ännu bättre i den första kvartsfinalen. Hemmalaget vann med 3-1 (25-21, 18-25,25-14, 25-14).

– En konstig match med mycket misstag, säger liberon Kaisa Wallin. Vi har en nivå ytterligare när det behövs.

Första kvartsfinalen, lite spända spelare här och där – men en iskall coach vid sidlinjen som inte har någon respekt för namn och som plockar vem av spelarna som helst av banan om han tror att Lindesberg vinner på det. Och alla Lindesbergs spelare vet vad som gäller. Ismo Peltoarvos blickar säger mer än en hel föreläsning.

Lindesberg kunde matcha näst intill det bästa lag man kan mot Sollentuna i den första kvartsfinalen i Lindesberg Arena på lördagskvällen. Nadya Greseva är åter efter sjukdom, men saknar fortfarande lite timing och spänst. Emily Stockman är inte helt återställd från sin ryggskada, men visade att hon med en stigande formkurva kan bli jokern i SM-slutspelet. Även Freja Morén, som tidvis fått lite speltid, visade att hon hör hemma i en startuppställning och hennes poäng mot Sollentuna var de mest distinkta på hela säsongen.

Men ett bra lag behöver en bra defensiv och utan en bra mottagare kommer man möjligen till kvartsfinal – inte längre. Lindesberg har Sveriges bästa libero i Kaisa Wallin och hennes insats mot Sollentuna hade inte mycket att önska. Kaisa vann till slut matchen i matchen mot Sollentunas stjärna Katilynn James och fick välförtjänt både de största applåderna och priset som Matchens lirare.

-D et gick bra idag även om det var en konstig match, säger Kaisa. Vi gjorde många tekniska misstag och kan betydligt bättre.

Lindesbergs spelare har laddat för SM-slutspelet, men förutsättningarna hade kunnat vara bättre med alla skador och sjukdomar som florerat i laget. Men för Kaisa Wallin stämde det mesta.

– Tack. Jo, jag är nöjd själv, säger hon direkt efter matchen. Vi känner nog alla att formen är på väg uppåt, men i spelet har vi definitivt ytterligare en nivå att visa.

Kaisa svarade också för matchens poäng när hon tokräddade en boll nästan uppe på läktaren och lyckades slå den precis över nät, omöjlig för Sollentunas spelare att rädda.

– Jag har aldrig gjort en liknande poäng tidigare, säger hon. Men det var kul att det lyckades.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.