Sundhetsbolaget för företaget och människan

i NÄRINGSLIV/NORA

Sundhetsbolaget

NORA. På bryggeriområdet i Nora flyttade det in ett nytt företag i januari och på lördagen hade Sundhetsbolaget invigning.

– Det känns jättespännande, säger RosMarie Lundqvist.

Makarna Johan och RosMarie Lundqvist driver sedan några månader tillbaka Sundhetsbolaget. Företaget är uppdelat på två delar men som tangerar varandra. Johan som är läkare fokuserar på kroppen och då med även en inriktning mot idrott och skador. Rosmarie jobbar mot näringslivet och vill att företag ska utvecklas och vara sunda. Nu ser de fram emot en vår med full fart i lokalen på Bryggeriet i Nora.

– Vi kommer att ha mottagningen öppen en dag i veckan, säger Johan och visar runt i den nyrustade lokalen.

Johan hjälper den som önskar göra en hälsokontroll eller behöver ett intyg för till exempel körkort. Eftersom Johan själv är en motionär så fastnade han för medicin och skador kring idrottande. Han vill hjälpa hitta orsaken till smärta och hjälpa människor tillbaka till motionerandet. Här finns den utrustning som behövs för att bedöma idrottsskador och hitta en väg tillbaka för både elitidrottaren som motionären.

– Man ska kunna vara aktiv som man vill vara aktiv, säger Johan.

Rosmarie jobbar med företagsutveckling och organisationsfrågor. Hon driver sedan snart två år tillbaka Quality for You som nu flyttar in i det gemensamma bolaget Sundhetsbolaget.

– Jag jobbar mycket med arbetsmiljöfrågor och att skapa bra arbetsmiljöer, berättar RosMarie.

Tillsammans hoppas de kunna utveckla Sundhetsbolaget under åren som kommer eftersom de olika verksamheterna har många beröringspunkter.

– Jag jobbar med sunda företag och Johan jobbar med sunda människor, säger RosMarie Lundqvist.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.