Superskön seger för LIF Lindesberg

i HÄLLEFORS B/SPORT

LIF_OV_spelLINDESBERG. OV Helsingborg må vara ett av topplagen i Allsvenskan, men mot LIF Lindesberg hade skåningarna inte en chans. Publiken stod upp och applåderade den sista minuten då matchen redan var klar. LIF Lindesberg vann med 25-21 (10-8).

– Jätteroligt, säger LIF-tränaren Herman Arenvang direkt efter matchen. Jag är helnöjd med insatsen idag.

En bra första halvlek där de mer namnkunniga gästerna togs omhand med ett bra försvarsspel och ett målvaktsspel från Peter Carlssons sida som inte synts tidigare. Bara tio mål från LIF:s sida, men ändå två fler än Helsingborg.

– Vi gjorde som sagt bara tio i första halvlek och sade till varandra i pausen att vi måste få till fler kontringar.

Och precis så blev det. Peter Carlsson höll elitserieklass och skrämde Helsingborgs spelare och kontringarna avlöste varandra. LIF ryckte ganska snart åt sig en femmålsledning i den andra halvleken och dom försvarsspelet såg ut kändes det rättvist.

– Lugnt och fint, precis som det ska vara, säger Herman Arenvang med ett finurligt leende.

OV Helsingborg spelar tufft och har flera spelare som kanske oftare borde få en tvåa än de får. Men även det fysiska spelet börjar fungera hos LIF och Herman Arenvang hade räknat med en tuff match.

– De har några riktiga kämpaspelare som spelar hårt fysiskt och visst var det en tuff match. Men vi har blivit bättre mot såna motståndare och håller oss lugna och jobbar på.

En bra gameplan, ett bra försvarsspel och ett fantastiskt målvaktsspel avgör den här matchen.

– Vi håller ihop försvaret bra och Peter i målet gör ju en riktigt bra match, säger Herman. Killarna har gjort ett fantastiskt jobb. Tar vi nu en match i taget så kommer inte den sista matchen att gälla livet. Då grejar vi det här.

Bilder från segermatchen kommer strax.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.