Svalbos och Tullamore Brothers sista konsert?

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG/NORA

JERLE STAD/YXE/SVALBO. På söndag är det dags för Moa Rudeberts sista sommarkonsert på Svalbo Café och gäster är inga mindre än Tullamore Brothers. Förmodligen är det samtidigt bandet sista konsert inom överskådlig framtid, då man bestämt sig för en ”paus” på obestämd tid efter söndagens konsert.

Det blev många ”sista” i den här ingressen och det kräver förstås en förklaring. Tullamore Brothers, Örebros förmodligen mest älskade band, har beslutat sig för att lägga av eller ta en paus utan att ha bestämt något slut på pausen. Denna paus kommer att inledas så snart konserten på Svalbo Café på söndag är avslutad. Samtidigt skriver arrangerande Moa Rudebert i ett pressmeddelande att konserten är den sista hon arrangerar i egen regi i Svalbo. Moa har sedan 2011 arrangerat musikkvällar på Svalbo Café och tycker nu att det är dags för nya krafter att ta över. Moa kommer dock att fortsätta med författarkvällarna vintertid och förmodligen en hel del annat.

Bäst att passa på alltså. Tullamore Brothers är vida kända och bildades redan 1988. Bandet har turnerat runt om hela Sverige och dessutom turnerat på Irland. Tre album har det blivit och Tullamores skicklighet och spelglädje går inte att komma runt.

Tullamore Brothers består idag av Olle Unenge (Ollie), Mats Lindström Thomas Gustafsson och Kajsa Zetterlund, men kommer under söndagens spelning att förstärkas av Christy O´Leary, en av världens mest ansedda säckpipspelare på irländsk säckpipa.

Konserten kommer att bli utsåld och biljetter bör nog bokas i tid.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.