Svar på Albertssons debattinlägg

i ETTAN/HÄLLEFORS/INSÄNDARE/DEBATT

INSÄNDARE/DEBATT. Cecilia Albertsson (M) skrev i ett tidigare debattinlägg att samma service ska gälla hela länet, med anledning av att Folktandvården minskat sin service i Hällefors. Här får Albertsson svar från ansvariga politiker.

Svar till: Välfärd åt alla ska gälla hela länet

Cecilia Albertsson skriver i sin insändare och ifrågasätter bland annat hur arbetsmiljön ser ut för de som jobbar i folktandvården i Hällefors och att den offentliga sektorn lyser med sin frånvaro.

Folktandvården i Hällefors har utifrån hur personalsituationen ser ut just nu behövt prioritera och förändra sina öppettider. Kliniken kommer att ha öppet onsdag-fredag och bokar in de patienter som behöver behandling till de dagarna. Att avsätta en tandsköterska för att hålla kliniken öppen även måndag och tisdag utan att kunna utföra någon behandling är inte att vara effektiv med resurserna.

Vi värnar på detta sätt både medborgarna som får tillgång till den tandvård som efterfrågas samtidigt som vi är effektiva och använder kompetensen på bästa sätt där det finns behov utan att höja priserna

Maria Comstedt (C) Ordförande Folktandvårdsnämnden

Kristine Andersson (S) Vice ordförande Folktandvårdsnämnden

3 Comments

  1. ”Där det finns behov”?? Tandläkare på plats var 6.e vecka täcker inte de behov som finns i Hällefors!

  2. En dålig Arbetsmiljö blir en effekt av att medarbetare får klä skott av den frustration som uppstår när bristen på tandläkare och minskade öppettider får våra innevånare att känna av regionens brist på prioritering där oxå Hällefors ska vara en självklar del av regionens samlade kompetens!

    Cecilia Albertsson (M)

  3. Tack för inlägget men huvudfrågan kvarstår ”inga tandläkare”! Behov finns.

    Cecilia Albertsson (M)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.