Svenerik Nykvist: Halvtid i Nora

i INSÄNDARE/DEBATT

Äntligen är det politiska kaos som varit i Nora under en stor del av mandatperioden över och sedan den 1 augusti har vi en ny majoritet.

Många Norabor har berömt oss socialdemokrater för att vi tog initiativet och fick igenom en överenskommelse med vänsterpartiet och moderaterna. Även dessa partier förtjänar självklart beröm för att man tog sitt ansvar och gick med i samarbetet.

Det finns ingen anledning att blicka tillbaka på vad som gjorts och inte gjorts utan istället se till framtiden och ta tag i de utmaningar som krävs för att bringa ordning i det kaos som varit.

Vi har tappat invånare under perioden och en av orsakerna är att inte något företag, varken privat eller kommunalt, har byggt några nya lägenheter. Vi måste få igång byggnation på, i första hand, Svanen, Smedgården, Södra Stadskärnan, Lejonbacken, Stensnäs och Gullvivan.

Nora behöver fler jobb och arbetstillfällen och här måste vi utifrån våra egna förutsättningar aktivt arbeta med frågorna. Framför allt måste något ske med ungdomsarbetslösheten.

En utredning gällande kommunens lokalbehov pågår och skall redovisas under hösten. Det vi redan vet är att förskolan måste byggas ut och att detta måste ske så fort som möjligt. Tullbacken behöver renoveras och fler trygghetsboenden måste till.Arbetet med att få till en Länspendel pågår oförtrutet, och nu när vi har prislappen måste Landstinget och Trafikverket sätta ner foten.

Det fínns självklart många andra saker som vi måste arbeta med som t.ex., organisationsöversyn, utvärdering av kulturpedagogerna, förskola på obekväm arbetstid, renovering av Karlsängsskolan, medborgarkontor, näringslivsfrågor och kultur och fritidsfrågor. Mer om detta återkommer jag till vi ett annat tillfälle.

Denna debattartikel är skriven av undertecknad i egenskap av ordförande i Socialdemokraterna i Nora. Våra förtroendevalda i nämnder och styrelser ser till att den politiska plattform vi kommit överens om med V och M blir verkstad.

Svenerik Nykvist (S), ordförande Nora arbetarekommun

1 Comment

  1. Hej Sven-Erik!

    Nu har jag ju inget med Nora Kommun att göra, förutom att jag någon gång åkt förbi. Om du skulle komma ihåg mig, vore det roligt om du hörde av dig. Tiden på Barkmans finns ju alltid kvar, både på gott och ont. Tiden går och vi blir äldre och minnen från tiden som varit kan vi minnas om vi vill. Jag bor i Otterbäcken, Gullspångs Kommun, inte långt från Nora. Hör av dig om du känner för det.

    Hälsningar Ulla Schlickum

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.