Adrian Andersson in action.

Sveriges starkaste kommer till Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Sveriges starkaste man under 105 kilo skulle ha hållits i Arvidsjaure, men arrangörerna hoppade av och tävlingen hamnade i Lindesberg. En riktig publiktävling som hålls utanför Lindesbergs Träningscenter nu på lördag.

-Det handlar alltså om en SM-final med 12 startande i sex grenar, säger Adrian Andersson, som tog evenemanget till Lindesberg och som är en av de tävlande.

För den som undrar är det bara att åka eller gå till Brödernas på lördag. Tävlingarna där kommer inte att likna något annat, här handlar det bara om urkraft och ren styrka. 12 tävlande som under invägningen väger under 105 kilo kommer att tävla om titeln ”Sveriges starkaste man” och många kommer då att tänka på ikonen Magnus Samuelsson.

-Han tävlade i den ännu tyngre klassen, men om man jämför till exempel marklyft från hans tid till idag så lyfter vi mer än vad han gjorde då. Vi snuddar på 400 kilo i marklyft.

Adrian Andersson själv har varit trea och tvåa i de senaste Starke Man-mästerskapen, men är inför lördagen lite småskadad och har nästan lagt ner tankarna på att vinna.

-Jag är sjukskriven, säger Adrian. Jag krossade ett finger för två veckor sedan under träning, men jag ställer upp och hoppas på det bästa. Den här sporten handlar om att testa kroppen.

Sveriges starkaste man arrangeras utanför Lindesbergs träningscenter på lördag 17 september med start klockan 12.00.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.