Sydturné för Lindesberg Volley i helgen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Elitserien spelar sin sista omgång i morgon söndag och därmed spelar de flesta lag dubbla matcher i helgen. För Lindesberg väntar en turné söderut med match mot Lund i eftermiddag och mot Hylte/Halmstad i morgon.

Lindesberg Volley har legat femma i Elitserien under större delen av säsongen, men under förra helgen tog man sig upp på en fjärdeplats i och med segern över Sollentuna, samtidigt som Gislaved förlorade mot Linköping.

Och det är där, eller ännu högre upp, man tänkt vara när Elitserien i morgon kväll är färdigspelad. Avståndet upp till trean Hylte/Halmstad är inför helgens matcher två poäng och Hylte möter idag Örebro och i morgon Lindesberg.

Egentligen av akademiskt intresse då Lindesberg redan är klart för Playoff med de fem främsta i Elitserien innan placeringen där avgör hur det kommande SM-slutspelet kommer att spelas. Att vara fyra eller bättre i Playoff blir en klar fördel.

Lindesberg fick nya Julia Topor spelklar till matchen mot Sollentuna och Topor får i helgen två bra matcher på sig för att komma i form inför Playoff. Lindesberg får betraktas som storfavorit idag, men söndagens match mot Hylte kan bli en riktigt jämn historia.

Lund-Lindesberg startar klockan 15.00 idag lördag i Idrottshallen i Lund.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.