Ted Ström i sin kombinerade studio/ateljé.

Ted Ström får Region Örebro läns Kulturpris 2020

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. En glädjande nyhet når 24i-redaktionen på tisdagseftermiddagen. Då meddelades nämligen att Ted Ström i Nora får Region Örebro läns Kulturpris 2020 för sina återkommande och värdefulla insatser inom så väl det regionala som det nationella kulturlivet.

-Ted Ström är en kulturperson i ordets rätta bemärkelse, och det känns väldigt bra att få belöna honom med 2020 års kulturpris, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i Region Örebro läns kulturnämnd.

Ted Ström lever och verkar med Nora som utgångspunkt och belönas med kulturpriset efter att under många år arbetat som kulturaktör med en bred palett. Ted Ström har såväl musik som konst som sina arbetsområden. Som musiker har Ström, tillsammans med bandet Contact, spelat, turnerat och vunnit Grammis och han har dessutom gjort filmmusik, musik till tv-serier och dramaföreställningar samt skrivit ”Vintersaga” som sjungits av artister som Monica Törnell och Jerry Williams. Numera är Ted Ström en mycket uppskattad konstnär och han haft många utställningar, både lokalt, regionalt och nationellt.

-Under de 35 år han har varit verksam inom länets kulturliv har han gjort viktiga insatser som bland annat arrangör, kompositör och artist, säger Torbjörn Ahlin.

Kulturpriset består av 50000 kronor samt en gorillastatyett av skulptören Torsten Molander.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.