Thomas Nordahl kräver mer av ÖSK

i BLOGG/ETTAN/SPORT

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl är inte nådig i sin analys av ÖSK:s match mot IFK Norrköping. Nordahl hyllar målvakten Oscar Jansson, men efterfrågar bättre organisation, bättre samband mellan lagdelarna, bättre rörlighet och bättre mod. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Alla på Behrn Arena såg vad som höll på att hända

Jag hade hoppats att denna krönika skulle vara fylld av optimism och glädje över att ÖSK nu hittat rätt och att vi skulle kunna se med tillförsikt på fortsättningen av serien. Tyvärr så blev det platt fall. Kan inte erinra mig att ha sett ÖSK så utspelat någon gång som under de första 45 minuterna som i matchen mot IFK Norrköping. Stundtals tyckte man att de spelade mot Barcelona. 

3-0 eller 4-0 till Norrköping hade varit normalt. Som tur är för Sportklubben så var Oscar Jansson strålande och räddade många farliga situationer. Frågan är hur länge han kan hålla denna höga nivå.

Redan efter 20 minuter borde Axel Kjell ha samlat laget och gett nya instruktioner. Alla närvarande på Behrn Arena såg vad som höll på att hända. Finns många knep att få ett litet uppehåll och tid att ge nya direktiv. Tyvärr hände ingenting och det var oerhört orättvist att det bara var 1-0 när domaren blåste för halvtidspaus. Saknades reaktion på bänken.

Andra halvlek tog sin början och ÖSK såg ut att kunna jämna ut spelet något. Lyckades också efter en tursam situation kvittera och vi trodde alla att detta skulle ge ny energi och självförtroende. Uppryckningen varade bara i 12 till 13 minuter och sedan var det IFK Norrköping för hela slanten. Anfallsvåg på anfallsvåg och det resulterade till slut i ett ledningsmål genom Jordan Larsson. 

En liten forcering på slutet av ÖSK utan några egentliga målchanser. Att Norrköpings seger stannade vid 2-1 speglar inte händelserna på planen. Siffrorna borde ha varit betydligt större. 

Har fortfarande efter nio omgångar svårt att se ett mönster i ÖSK:s spel. Som gammal forward är jag mycket kritisk till hur anfallsspelet byggs upp. Inget samspel mellan topparna. Löpningarna måste synkas och avståndet dem emellan måste stämma. 

De flesta målen tillkommer i straffområdet, men jag ser sällan mer än en ÖSK:are i detta område. Naturligtvis är det inte bara forwards fel att det skapas så lite men större rörlighet och mer mod måste till. Fortfarande är markeringsavståndet till motståndarna alldeles för stort. Mittfältet hade stora problem att få tag i bollen och när så skedde blev det mycket sidledspassningar och kladd med boll som ofta resulterade i farliga kontringar. Det saknas fart och fantasi överlag. ÖSK måste hitta på ett annat sätt att sätta igång spelet på. Varför måste det gå genom Nordin Gerzic varje gång och varför måste han slå varje frispark på egen planhalva. 

Hans fina känsla skall nyttjas närmare motståndarmålet.

Nu väntar Östersund på bortaplan i en svår match. Jag vill inte beteckna det som en ödesmatch men ett tillfälle för ÖSK att visa att moralen och hedern finns i kroppen. Laget har många gånger tidigare visat att man kan resa sig efter dåliga insatser och naturligtvis hoppas vi på en uppryckning. Bättre organisation, bättre samband mellan lagdelarna, rörlighet och mod hos mittfält och forward. Framförallt bättre passningspel. Det är en uppgift för Axel Kjell!! Upp till bevis.  

Vid ytterligare en förlust bör det ske en djupgående analys av läget. Det är ingen fara då jag betraktar Falkenberg och Eskilstuna som klara nedflyttningskandidater. ÖSK måste ha högre ambitioner än att kämpa i botten. Jag antar att visionerna står fast???

Återigen ett plus för Degerfors. Ser det som ett bra resultat mot Norrby. 

Bra start av tjejerna i KIF. 

Fotbollshälsningar 

Thomas Nordahl

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.