Tyska företaget Rue Verte har tagit in Thor Wallgrens absint i sitt sortiment. www.rueverte.com

Thor Wallgrens absint går på export

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV
Tyska företaget Rue Verte har tagit in Thor Wallgrens absint i sitt sortiment. www.rueverte.com

HÄLLEFORS. Mikrodestilleriet Pot Stiller Thor Wallgren i Hällefors gör nu en försiktig exportsatsning. Sedan några dagar finns nämligen en av företagets produkter i Tyskland, med distributionslösning för hela Europa, delar av Nordamerika och Sydamerika samt Asien och Oceanien.

Det är tyska Rue Verte som fattat tycke för och tagit in en av Thor Wallgrens produkter i sortimentet. Den ekologiska absinten ”Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren” säljs, precis som i Sverige, på halvlitersflaska och håller 55 volym% alkohol. I Sverige finns absinten i beställningssortimentet och kostar 349 kronor.

-Känns ju fantastiskt roligt att få komma ut på världsmarknaden trots att man har ett så litet och okänt destilleri långt borta i Bergslagens djupa skogar, men det är ju viktigt att hitta andra kanaler än det mossbevuxna Systembolaget, säger enmansföretagaren Thor Wallgren om sin internationella debut med Quarantaine Absinthe.

Thor Wallgren är ensamföretagare och hans mikrodestilleri fokuserar på ekologiskt producerade spritprodukter. Sedan starten i mars 2016 har Wallgren tagit fram tre produkter, som alla finns att tillgå på Systembolaget.

Produktion av ekologiska spritdrycker är idag inte speciellt vanlig, men den finns en trend bland köpare att börja leta efter ekologiska alternativ. Thor Wallgren spår att ekologiska produkter på spritmarknaden kommer att följa den trend som finns med öl och vin och att de ekologiska produkterna totalt kommer att öka. Inom kategorin absint finns idag endast ett 10-tal ekologiska produkter på världsmarknaden, och Wallgrens ”Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren” är en av dessa.

Enmansföretagaren Thor Wallgrens absint går på export.

3 Comments

 1. Och……det verkar gälla även ”borsten”. Nu har ju inte jag någon högre utbildning än 13 år i skolsn (utan kvarsittning, bäst att påpeka) samt, att inte förringa, ett stort antal år i livet skola. Men så vitt jag vet är ”borsten” söderslang för sprit. Inget sagt om hembränt. Skogsstjärnan brukar vi säga häromkring men då spricker ju det som skulle försöka vara fyndigt med BBB. Bilden som SJ försöker förmedla verkat mer höra hemma i hans ungdomsfantasier.

 2. Verkar vara ett klokt drag.

  I Norabygden, är det oklart om man överhuvudtaget vet vad Absint är.

  Här gäller det mera B;B och B.
  Dvs brudar; borsten,(hembränt) och bilar. Tror det kallas 50 tals stuk.

  Men eftersom många inte orkar ta sig fram till gymnasiekompetens, blir det ju så här. Slidkniven,
  bak på ryggen och brännvinspavan i bakfickan. Inte är det väl direkt utveckling ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.