Tjuvar fast efter inbrott på förskola

i ETTAN/LINDESBERG

FRÖVI. Mariedals förskola i Frövi blev på tisdagsmorgonen utsatt för ett inbrott som ledde till att förskolan höll stängt under dagen. Efter tips från allmänheten kunde dock polisen gripa tre män i närområdet.

Det var vid 06-tiden på tisdagsmorgonen som larmet om inbrottet på Mariedals förskola kom in till polisen. En privatperson hade då sett två män lämna förskolan skjutande på varsin barnvagn.

En polispatrull var på plats en kvart efter larmet, men lyckades inte hitta tjuvarna. Man kunde dock konstatera att ett inbrott ägt rum, då tjuvarna ställt det mesta i oordning.

När förskolepersonalen kom till sin arbetsplats på morgonen kunde de enkelt bekräfta inbrottet. Barnvagnarna saknades samt en hel del elektronisk utrustning var borta och dessutom hade tjuvarna skadat en elcentral på ett sätt så att strömmen var borta i delar av förskolan.

Strax efter klockan 09 hörde en privatperson av sig med tips och polisen kunde gripa tre män i närområdet för inbrottet. Två av de gripna är i 25-årsåldern och den tredje är i 18-årsåldern.

Efter förhör beslutade åklagaren att anhålla de två äldre männen, samtidigt som den yngre inblandade släpptes på fri fot. Förutom inbrottet är en av de äldre männen misstänkt för brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott för eget bruk. Den yngre mannen är fortfarande misstänkt för inbrottet samt för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.