Bergslagens Sparbanks vd Cecilia Jeffner, Mostafa Kheirollahi, Ludwig Carlsson, Adam Sykes och entreprenörscoachen Janis Lancereau.

Tre Drömjobbare ska testa sina idéer

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/NÄRINGSLIV/NORA
Bergslagens Sparbanks vd Cecilia Jeffner, Mostafa Kheirollahi, Ludwig Carlsson, Adam Sykes och entreprenörscoachen Janis Lancereau.

LINDESBERG/NORA. För nionde året ger Bergslagens Sparbank några unga entreprenörer möjligheten att testa sina företagsidéer i projektet Drömjobbet. Årets Drömjobbare heter Ludwig Carlsson, Adam Sykes och Mostafa Kheyrollahy.

– Det är en jätteviktig del av vår verksamhet att vara med och ge ungdomar chansen, säger bankens vd Cecilia Jeffner.

Det hör sommaren till att Bergslagens Sparbank ger några unga entreprenörer chansen att testa sina företagsidéer under några månader. I år är det tre unga herrar som får chansen att se om tankarna på ett eget företag håller. Ludwig Carlsson och Adam Sykes ska göra hemsidor till lokala företag i Bergslagen och Mostafa Kheirollahi vill skapa ett E-sportevent i Lindesberg.

– Vi vill fokusera på företag i Nora som idag kanske inte har en bra hemsida eller har en gammal och dålig, säger Adam Sykes.

– Vi har en kund klar, berättar Ludwig Carlsson.

De är 18 år och kommer att dela på arbetsuppgifterna, som innebär att bygga en fungerande hemsida och skapa en design.

– Vi har gått IT-gymnasiet med inriktning på programmering, säger Ludwig.

– Vi tror att det är viktigt att företag i framför allt Nora, som är en turiststad, har en konkurrenskraftig hemsida, säger Adam.

20-årige Mostafa Kheirollahi har väldigt konkreta planer för sitt företagande. Han vill skapa ett E-sportevent i Lindesberg Arena i början av augusti och planeringen är redan i full gång.

– Tanken är att det ska bli en samlingsplats för alla ungdomar mellan 12 och 30 år, säger Mostafa. Jag har anordnat ett E-sportevent tidigare och då var vi ungefär 70 deltagare. Efterfrågan är stor, så jag tror det ska gå bra.

Han vill alltså fylla Lindesberg Arena med E-sport, ungefär som förebilden Dreamhack i Jönköping.

– Lindesberg Arena vore en perfekt plats, säger Mostafa. Där finns utrymmen som skulle kunna användas för kringevent.

De tre Drömjobbarna får 10000 kronor var av Bergslagens Sparbank och dessutom fick de under förra veckan vara med på Emax, ett tredagarsevent i Göteborg för unga entreprenörer. Och under tre dagar under den här veckan ska entreprenörscoachen Janis Lancereau utbilda de unga entreprenörerna och förfina deras företagsidéer.

– Tillsammans kommer vi att kolla deras affärsidé och bygga stommen till en affärsplan, berättar Lancereau.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.