Johnny Hansson guidar en besökare i loppiset på Svarttjärnsvägen i Lindesberg.

Trevliga loppis – trots ostadigt väder

BERGSLAGEN. Under lördagen startade Bergslagens Loppishelg 2020 med 81 olika loppisar från norr till söder i Ljusnarsberg, Hällefors, Lindesberg och Nora. Vädret var kanske lite för ostadigt, men de som gillar loppis var förstås ute på turné.

-Det går fortfarande att göra fynd på loppis, hävdade Ann-Kristin Hedmark från Nora, på besök i Lindesberg.

Det var tänkt att lördagen skulle bli en reportageresa runt Bergslagen och en övergripande titt på ett antal loppisar under Bergslagens Loppishelg. Så blev det inte. När 24i:s utsände skulle ge sig iväg strax innan lunch på lördagen öppnade sig himlen i ett sällsynt oväder och planerna fick snabbt ändras.

Tre loppisar i Lindesberg valdes ut för en kort tripp under lördagen. Det första stoppet fanns inte eller hade ställt in och det andra hittades aldrig. Det tredje stoppet var desto trevligare.

På Svarttjärnsvägen i Lindesberg (vägen som skär genom Lindesbergs Golfklubb) hittades Lejohnboden, vars fyndiga namn förmodligen framkommit genom en bokstavslek ur ägarna Lena och Johnny Hanssons förnamn. En otroligt vacker och välskött trädgård mötte loppisbesökarna och i en bodlänga inrymdes loppiset, precis lika välskött som trädgården.

-Av köpen att döma har besökarna inte varit så köpsugna på de andra loppisar man besökt, sade Johnny Hansson. Vi har sålt jättebra idag.

Inget skräp gör att flödet bland besökarna går långsamt då allt ska undersökas, men 24i hann ändå fånga Ann-Kristin Hedmark från Ås utanför Nora, som var på loppisturné med väninnan.

-Vi har nyss börjat och bara hunnit vara på två loppisar, sade Ann-Kristin. Jätteroligt att den här loppishelgen anordnas och som jag sade – det går fortfarande att göra fynd.

Ann-Kristin har förstås rätt, men för den oinvigde kan sortimentet se ut som det många slänger ner i en låda och åker till återvinningsstationen i Måle med. Besökarna vet dock hur ett fynd ser ut, och flera av de 24i träffade verkade vara samlare av något inom en smal nisch.

Bergslagens loppishelg fortsätter under söndagen då de 81 loppisarna har öppet mellan klockan 10 och 16. Skicka gärna in bilder från olika loppisar.

Ann-Kristin Hedmark säger sig veta att det går att fynda på loppis.
En av alla trevliga skyltar.

1 Comment

  1. Loppis nr 31 i G-hyttan skyltat efter R50 fiskespön från 50 kr vinylskivor 10kr/st ekbord med stolar 500kr vitrinskåp i ek 300kr nya prylar framme imorg Söndag kom o fynda

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.