Kusken Elin Lunde log under hela upploppet när hon segrade i Safirloppet med Ella Estrella.

Trevliga ponnytravtävlingar på Fornaboda

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Under tre dagar, fredag till söndag, har det varit fokus på ponnytrav på Fornaboda travbana utanför Lindesberg. Två travdagar med mängder med lopp och en utställningsdag hann man med.

24i besökte Fornaboda travbana under söndagen och kunde konstatera ett högt tempo och flera fina travlopp. Ponnytravet i region sker som ett samarbete mellan Örebro och Fornaboda och mängder med hästar och kuskar fanns på plats på Fornaboda.

Ponnytravhelgen inleddes under fredagen med hela 14 lopp på programmet, följt av en utställningsdag under lördagen och ytterligare 14 lopp under söndagens tävlingar.

Ponnytravet är större än vad många kanske tror och runt om i Sverige körs omkring 1200 tävlingar varje år. Ungefär 800 aktiva kuskar finns registrerade och ponnytravet brukar kallas travets framtid.

På Fornaboda fick vi se många fina styrningar och prestationer, både av ponnyerna och kuskarna och extra roligt att se är den äkta glädje som kuskarna visar upp efter en seger, något som markant skiljer sig från det stora travet.

Det går inte att ta miste på att Elin Lundes glädje efter segern är äkta.
Casandra Herrmann höjer armen i en segergest efter hon klar klart vunnit Smaragdloppet på Fornaboda med ponnyn Valder.
Startbilen användes i 12 av 14 lopp under söndagens tävlingar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.