Trivsam demokratidag på Nora torg

i ETTAN/NORA

NORA. Åtta av nio partier i kommunpolitiken i Nora samlades på onsdagen på Nora torg för en gemensam demokratidag. Sverigedemokraterna saknades, men stämningen mellan övriga partier var trivsam.

Riktigt vad syftet var med demokratidagen i Nora är okänt, men förmodligen handlade det hela om att göra ett gemensamt avstamp på valrörelsen 2022. Genom att bjuda på kaffe, kakor och godis ville partierna kanske signalera att motsättningarna inte är så stora som väljarna kanske tror.

På plats fanns både avgående och tillträdande politiker för de åtta partier, men speciellt många nya politiker syntes inte till när evenemanget öppnade med musik av ingen mindre än ”Biffen”.

Partierna fick tio minuter vardera, men inget parti stack ut. De flesta i Nora vet att både Socialdemokrater och Moderater har mycket att ta igen och att Landsbygdspartiet kanske lurar i vassen som valets segrare om några månader.

-Partiets enda valtält har varit i Almedalen och vi har fått låna vårt tält, sade Pia-Maria Johansson, Landsbygdspartiet. Tältet har redan blåst ner i fontänen två gånger, men jag tror det funkar ändå.

Alla tycktes gilla alla, bortsett från att Eija Ahonen Pettersson hade haft en ungdomsfadäs med dragspelaren Biffen, men i övrigt hördes inga spetsiga ord från de deltagande partierna. Vänsterpartiet bjöd dessutom på en regnbågsfärgad tårta.

1 Comment

  1. Vet inte om det spelar roll, egentligen…
    Men jag saknar namn på personerna på bilderna. I alla fall
    här på företrädarna för de olika partierna.
    (det var ju också väldigt mycket bilder från ”Utmaningen” på ”anonyma”deltagare.
    Men det är ju kanske inte lika viktigt)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.