Tufft mot Helsingborg idag för LIF Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Nu är julfriden slut för LIF Lindesbergs herrar, som i eftermiddag möter topplaget OV Helsingborg för andra gången på kort tid. Kan åtta bollars förlust i Helsingborg förvandlas mot poäng hemma i Lindesberg Arena?

LIF Lindesbergs hemmamatcher kommer att bli oerhört viktiga under återstoden av säsongen, men dagens match mot OV Helsingborg är kanske inte en match man kalkylerar med poäng i.

Helsingborg spelade förra säsongen i Handbollsligan och har stora delar av truppen intakt den här säsongen. Man började seriespelet lite trögt, men har på sistone visat att man vill vara med och slåss om de främsta placeringarna i tabellen när den ska summeras i mars. Inför dagens match ligger man fyra i tabellen efter att ha vunnit de fem senaste matcherna. Helsingborg har dessutom Allsvenskans tajtaste försvar och laget har bara släppt in 350 mål på 14 matcher – jämfört med LIF Lindesbergs 454.

Lite svårare att formbestämma LIF Lindesberg. Det mesta tycks vara positivt sedan tränarskiftet till Martin ”Preben” Carlsson för en månad sedan, men efter seger mot Anderstorp i Prebens debut har det blivit tre raka förluster mot OV Helsingborg och dubbelmöten mot Kungälv. LIF ligger sist i tabellen och är i stort behov av poäng, men de flesta räknar dock med att jakten på nya poäng startar den 16 januari när LIF spelar nästa match, borta mot bottenkonkurrenten Anderstorp.

På grund av de nya rekommendationerna från myndigheterna har LIF tvingats till en rad förändringar inför matchen. Det kommer endast att finnas sittplatser för samtliga besökare och man kommer inte att ha något uppsnack eller kioskverksamheten igång. Vidare krävs vaccinpass och ID för alla över 18 år och man kommer att ta in 25 åskådare i taget. Kanske läge att räkna med att det kommer att ta lite längre tid än vanligt att få sin plats.

LIF Lindesberg-OV Helsingborg startar klockan 17.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.