LIF-stjärnan Tobias Varvne fick ta mycket stryk mot ÖSK och slagen över halsen såg inte helt rena ut.

Tufft spel när LIF Lindesberg besegrade ÖSK

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Matchen mellan LIF Lindesberg och Örebro SK avslutade seriespelet i Division 1 norra och hade ingen som helst betydelse, men ett riktigt tufft spel visade att derbyt hade en annan betydelse.

LIF Lindesberg-Örebro SK slutade 32-25 (17-13).

Det var stundtals inte så snyggt spel mellan LIF Lindesberg och Örebro SK, men för den som sett det mesta av årets säsong var matchen upplyftande att se. Spelet i Allsvenskan är betydligt tuffare än spelet i Division 1 och absolut nödvändigt att spela tuffare nästa säsong. Om även Örebro SK går upp har man åtminstone den fördelen gentemot LIF Lindesberg.

Spelmässigt var LIF det bästa laget och man behöver jobba på ett högre tempo inför nästa seriestart. Rent spelarmässigt har man nog redan det som behövs, men användandet av resurserna måste bli bättre.

Även ÖSK kan ju spela upp sig i Allsvenskan och laget spelar tufft och smart och kommer i så fall inte att göra bort sig. Karl Zetterlund gör det bra i ÖSK och flera andra före detta LIF:are håller också klassen. Dessutom har ÖSK några diamanter där Adam Bogren lyste mest på lördagen.

Lördagens match handlade om att fylla Lindesberg Arena och det lyckades man nästan med. Firandet av de båda seniorlagens avancemang höll på under hela eftermiddagen och kulminerade såklart när matchen mellan LIF och ÖSK blåstes av.

Handboll kan vara en riktigt rolig sport att titta på och när rejäl tuffhet finns med i ekvationen blir underhållningsvärdet det dubbla. Så måste det bli nästa säsong.

Mål LIF Lindesberg: Herman Bosson 7, Tobias Varvne 7, Hampus Högberg 4, Jesper Nilsson 4, Jesper Gyllby 4, Asso Eliassi 3, Erik Persson 1, Joel Karlström 1, Oskar Cosmo 1.

Jesper Nilsson har haft en lite annan roll i de senaste matcherna.
Tobias Varvne visar vad han kan – när det behövs.
En nästan fullsatt Lindesberg Arena var en värdig avslutning på säsongen.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.