Ulf Hilding nytt oppositionsråd

i LJUSNARSBERG

LJUSNARSBERG. Ulf Hilding (M) blir nytt oppositionsråd i Ljusnarsberg efter partikollegan Anetté Bülow. Det beslutade den moderata partistyrelsen i Ljusnarsberg på söndagen.

Uppdraget som oppositionsråd i Ljusnarsberg är ny och Anetté Bülows tid blev inte så lång. Bülow underrättade redan i somras den moderata styrelsen att hon sökt jobb på annan ort och att detta inte skulle gå att kominera med uppdraget som oppositionsråd i Ljusnarsberg.

Bülow avgick till en början från samtliga poitiska uppdrag utom platsen i kommunfullmäktige. Daniel Johansson tog hennes plats som ersättare i kommunstyrelsen, John-Owe Johansson tog plats som ersättare i BKT och Gunnar Fransson tog plats som ledamot i kommunstyrelsens allmänna utskott. John-Owe Johansson fick också platsen som ledamot sociala utskottet.

Förändringarna tvingades fram i förtid med anledning av att dessa beslutas av kommunfullmäktige, som endast sammanträder varannan månad. Rollen som oppositionsråd har Annetté Bülow skött till alldeles nylige, då hon tillträdde sitt nya arbete.

Nu blir det alltså Ulf Hilding som tar över som oppositionsråd och han kommer, till att börja med, att ha det uppdraget under 2013. Den moderata styrelsen kommer att fatta ett nytt beslut om vem som ska vara oppositionsråd under 2014.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.