Ulf Lundell är sig lik och hans Fender Telecaster känns igen.

Ulf Lundell fick hela Lindesberg att gunga

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Konserten med Ulf Lundell i Lindesberg på lördagskvällen är aningen lugnare än konserterna i början på 1980-talet, men Lundell kan fortfarande få en publik att gunga.

Såklart kommer det mycket folk när Ulf Lundell avslutar sin Sommarturné 2022 i Lindesberg. Enligt Lundell själv hans sista sommarturné och hans sista konsert med bandet han spelat med i snart 20 år. Man ska dock ta Lundells ord med en nypa salt, då han redan 2009 aviserade att den sista sommarturnén var gjord.

Lundell har hunnit bli 73 och visst märks det på tempot. Ungdomliga gitarristen Janne Bark, 64, får ta den fysiska akrobatiken på scenen. Värt att nämna att varken låtar eller gitarrsolon låter sämre än de gjorde för 20 år sedan. Lundell själv levererar, men kanske inte riktigt med den elektriska energi han gjorde tidigare i karriären.

Vad spelar det för roll? Publiken älskar Ulf Lundell och de flesta kan texterna till samtliga låtar. Och även publiken har förstås blivit äldre. 60+ kan man enkelt påstå via en snabb okulärbesiktning, men även yngre fans fanns på plats.

Ingen blev förmodligen besviken. Konserten i Lindesberg Arena blev en stor lokal succé. Hur många som såg Ulf Lundell är inte bekant i skrivande stund, men många var det.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.