Under påsken startar fotbollssäsongen

i ETTAN/LINDESBERG/NORA/SPORT

BERGSLAGEN. Det känns kallt och småruggigt, men under påskhelgen drar seriespelet i division 4 och division 5 igång. Nora BK i fyran börjar borta, precis som IFK Lindesberg i femman, men för den som är sugen på en seriepremiär spelar Frövi IK sin premiär i fyran hemma mot Stene IF på måndag.

24i-området har endast tre lag i de två högsta länsserierna – Nora BK, Frövi IK och IFK Lindesberg. Att få derbyn mellan Nora BK och Frövi IK i fyran under säsongen är en trevlig detalj och det ska bli intressant att följa hårdsatsande IFK Lindesberg i femman.

Speciellt mycket information har inte spridits från klubbarna inför seriepremiären och 24i har läst av de tre klubbarnas hemsidor.

Nora BK:s största nyhet för året är det nya plastgräset på Karlsängs IP, som gett NBK bättre träningsförhållanden och som innebär hemmamatcher innan Norvalla IP är spelbar (brukar vara mitten på juni). På spelarfronten verkar Nora BK satsa vidare på att skapa ett hemmautvecklat lag och flera unga spelare är uppflyttade till A-truppen. Stommen består, som tidigare, av Alexander Lindahl, Josef Steiner, Joel Nilsson och Naj Lombajok Karlsson och där Jacob Nilsson fortfarande har ett kontrakt.

Frövi IK har byggt en trupp under flera år och man har lyckats behålla de flesta spelare till återkomsten i division 4. Bortsett från att tränaren Fredrik Nilsson fortsätter har man lyckats behålla stortalangen Kevin Sjöholm ytterligare en säsong och skulle hans målsinne gå i stå har man fortfarande Johannes Halvardsson och Gustav Runström att förlita sig på. Även evighetsmaskinen Oscar Hultman återfinns i truppen när FIK är tillbaka där man hör hemma.

IFK Lindesberg har aviserat en storsatsning mot högre divisioner än femman. Många svårstavade namn i truppen, men tvillingarna Loke och Levi Laurberg är kvar, precis som tvillingarna Martin och Mathias Eriksson. Många av spelarna är unga och förväntas kanske ta steget den här säsongen och det kommer ganska snart att kunna konstateras hur bra IFK Lindesberg kommer att bli den här säsongen. För den som är orolig kan vi se att årets lagledare heter Ronny Sterzenbach – allt annat hade definitivt skapat rubriker.

Matcherna i påskhelgen:

Långfredagen

Division 5

IFK Örebro-IFK Lindesberg kl. 13.15 (Mellringe IP konstgräs)

Division 4

IK Sturehov-Nora BK kl. 19.00 (Sörbyvallen konstgräs)

Annandag påsk

Division 4

Frövi IK-Stene IF kl. 16.00 (Fröjevi IP konstgräs)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.