Underbar seger för Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven tog en underbart skön lördagsseger när serieledande HC Dalen gästade Lindehov på lördagseftermiddagen. En jämn och bra match där gästerna tog ledningen i slutskedet av den första perioden, men där hemmalaget slog tillbaka.

Lindlövens IF-HC Dalen slutade 3-2 (0-1, 2-0, 1-1).

Lindlövens IF klargjorde sin topplacering i Hockeyettan västra när man på lördagen vann över serieledaren HC Dalen hemma i Lindehov. En bra hockeymatch där Lindlövens kampvilja avgjorde.

Man kunde se det direkt i inledningen av matchen att Lindlöven verkligen ville vinna. Många var vassa, men perioden gick till HC Dalen efter ett tveksamt agerande av Löven-backen Anton Fält, men i övrigt var nog den första akten Lindlövens.

Den andra perioden var definitivt Lindlövens och Anton Björkmans. Lindlöven vann skotten i mittenakten med 17-4 och Anton Björkman hann göra två mål inom loppet av fyra minuter.

I den tredje perioden utökade Johannes Jämsén till 3-1 innan HC Dalens:s Karl Smedberg kunde göra 3-2 med kvarten kvar att spela. Lindlöven höll dock kvar i taktpinnen och några fler mål blev inte gjorda.

I nästa match möter Lindlöven Skövde IK på bortais den 9 november.

Mål Lindlöven: 1-1 Anton Björkman (Tobias Sjökvist), 2-1 Anton Björkman, 3-1 Johannes Jämsén.