Hudiksvalls duktige back Hugo Enock gör 0-1 i numerärt överläge.

Utvisningar förstörde Lindlövens kväll

LINDESBERG. Lindlöven spelade helt jämnt mot serieledarna Hudiksvall hemma i Lindehov på onsdagskvällen, men lite för många utvisningar knäckte hemmalaget.

Matchen slutade 3-5 (0-2, 2-3, 1-0).

I vissa matcher studsar pucken inte åt rätt håll och Lindlövens match mot Hudiksvall på onsdagen var en sådan. Lindlöven gjorde det bra, men utvisningarna fällde avgörandet. Domaren Henrik Nyberg var förmodligen inte den mest populäre i Lindlövens bås, men i nästa match kan det vara tvärtom. Ett lag måste ta en och annan utvisning, men alla lag gör klokt i att ta dessa i egen zon och Lindlöven tar generellt för många utvisningar i anfallszon.

Konsekvenserna av utvisningarna blev brutala när Hudiksvalls fyra första mål gjordes i powerplay. Sånt orkar väldigt få hockeylag med, och även om Lindlöven gjorde vad man kunde var det här inte hemmalagets kväll.

Hudiksvall hade tre mål upp inför den sista akten och Lindlöven reducerade genom Lukas Henze, men närmare än så kom inte hemmalaget och matchen slutade 3-5.

Trots förlusten visade Lindlöven på nytt att man kan rubba vilket lag som helst i Allettan norra. Löven vann skotten med 31-19 och kunde förmodligen, utan ett antal utvisningar, ha tagit poäng mot Hudiksvall. Årets upplaga av Lindlöven är ett riktigt lag, där alla slåss för alla och där kollektivet är otroligt starkt. Fortsätter Lindlöven att spela som man gjort sedan debaclet i den första matchen mot Vallentuna kommer återstoden av Allettan att bli rolig och ett Play Off är att vänta. Frågetecknet är fortfarande försvarsspelet och efter onsdagsmatchen är Lindlöven det lag i serien som släppt in flest mål och ovanstående påstående om en rolig vår gäller bara om Lindlöven orkar fortsätta att spela det kreativa anfallsspel man gjort hittills.

För Lindlöven väntar nu en långresa för matcher mot Kiruna och Boden lördag och söndag.

Mål Lindlöven: Wincent Blomdahl, Jesper Broeng, Lukas Henze.

Hårt tryck av Lindlöven, men Hudiksvall stod emot.
Nye Vladimir Chetverikov är en kämpe som i helgen får möta sin tidigare klubb Kiruna.
Ofta kom Hudiksvall igenom i mitten i den första perioden.
Inlånade Anton Schagerberg spelade 0-2 men visade pondus.
Erik Broman är ett ständigt orosmoment för motståndarna.
Lagkaptenen Daniel Nilsson hade flera samtal med domaren Henrik Nyberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.