Utvisningarna knäckte Lindlöven

i Okategoriserade/SPORT

Löven_Hudik_spel

LINDESBERG. Lindlöven bjöd in gästerna från Hudiksvall i matchen genom en rad utvisningar och trots stundtals bra spel var ställningen 0-6 en bit in i den sista perioden innan Löven fick bort nollan ur målprotokollet.

– Vi förlorade på att vi drog på oss alldeles för många dumma utvisningar och på misstag i försvarsarbetet, summer Löventränaren Staffan Tholsson.

Och alla som såg matchen kan nog instämma i Staffan Tholssons analys. Första perioden var jämn, men ett par utvisningar störde rytmen för hemmalaget och direkt efter en utvisning på Magnus Rehnberg kunde gästerna göra 1-0 efter 14.36 i den första perioden. 11-12 i skott bekräftar att det var helt jämnt.

– Den första perioden tycker jag var bra från vår sida, säger Tholsson. Riktigt bra. Vi hade mängder med målchanser, men ger bort mål och drar på oss utvisningar.

Däremot började Lindlöven den andra perioden dåligt. 0-2 efter ett par minuter och därefter 2 plus 10 på Marcus Jonasén, en utvisning som tvingade Tholsson till nya ommöbleringar. 0-3 efter 5.16 och när Hudikstjärnan Magnus Nilsson satte 0-4 efter 9.01 fick Lindlövens målvakt Philip Ödmark nog och Otto Nordgren fick ta över. Skotten 11-16 i den andra skvallrar dock om att skillnaden inte var lika stor som resultatet visade.

– Det är en stor skillnad mot den vanliga division 1-serien, konstaterar Tholsson. Här är alla lag bra och misstag straffar sig direkt.

0-5 efter 1.06 i den tredje perioden och 0-6 efter 5-04 och kvällen såg ut att sluta i en totalkatastrof. Men då hände något.

1-6 efter 6.25 genom Daniel Olsson Fromell. 2-6 efter 6.52 genom Patrik Säfström. 3-6 efter 7.53 genom Marcus Jonasén och 4-6 efter 9.06 genom en slumppuck från Mattias Morén. Match igen och Lindlöven hade Hudiksvall i rejäl gungning.

Men så klev ständigt farlige Magnus Nilsson fram igen och gjorde 4-7 och Lindlöven var ett slaget lag.

– Vi har inte haft ordinarie lag en enda match. Falun har haft samma problem. Man får ingen helhet och kontinuitet. Det och alla utvisningar gör det svårt, säger Staffan Tholsson.

Är det kört nu?

– Det är inte kört, men det blir svårt. Det ser inte bra ut, men nu har vi ingen press och det kanske kan vara en fördel.

1 Comment

  1. Alla spelare räcker inte till på den här nivån. Svårare än så är det inte.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.