Snart startar allvaret när Allettan norra drar igång.

Vad gäller för Lindlöven nu?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven blev på onsdagskvällen klart för spel i Allettan efter jul och redan idag kan lagledningen börja planera för långresor norrut och roliga hockeyhelger i Lindehov. Den 28 december startar Allettan norra.

Den sista omgången i Hockeyettan västra, som spelas på söndag, har ingen betydelse för vilka fem lag som tar sig till Allettan efter jul. Skövde IK, Mariestad BoIS, Tranås AIF och HC Dalen gör Lindlövens IF sällskap till Allettan norra. Man kommer att få möta de fem främsta lagen i Hockeyettan norra och med två matcher kvar att spela är fyra lag klara. Klart är att Bodens HF, Hudiksvalls HC, Piteå HC och IF Sundsvall Hockey spelar i Allettan norra samt att antingen Strömsbro IF eller Kiruna IF tar den femte platsen. Men riktigt säker kan man inte vara. Hockeyettan kan placera lag ur den östra Hockeyettan då de sydliga lagen i västra får väldigt långa resor norrut och visst vore det kul om exempelvis Brödernas/Väsby skulle komma till Lindehov.

Om nuvarande tabell står sig över helgen ser det alltså ut att bli kortare resor för Lindlöven där en helg upp till Boden och Piteå blir Allettans längsta. Om Kiruna, och inte Strömsbro, tar den femte platsen blir det två långresor norrut.

Allettan norra startar preliminärt redan den 28 december och ska vara färdigspelad den 28 februari.

Allettan spelas som en dubbelserie och det gäller att ta en placering 1-8 för att gå till slutspel. Blir man nia eller tia är säsongen över. Klarar Lindlöven sämst en åttondeplats tar man sig till kvartfinaler, då man får möta lag från Vårettan genom val efter ranking.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.