Kan valet rädda Nitro/Nora BS?

i ETTAN/NORA/SPORT

NORA. Kommunvalet i Nora om en dryg vecka kommer att avgöra framtiden för Nitro/Nora BS, som idrottsförening. Såvida inte valresultatet skapar förutsättningar för en fortsatt verksamhet kommer föreningen att gå i graven vid nästa årsmöte.

Det är styrelsen för Nitro/Nora BS som lagt förslaget till årsmötet 2022. Förslaget innebär att anrika NNBS upphör som registrerad idrottsförening från och med 1 mars 2023.

Det sista halmstrået som finns för att fortsätta verksamheten är att valresultatet i Nora kommun gör att förutsättningar skapas och garantier lämnas för en fortsatt verksamhet. Att tillgång till en arena är en viktig del i dessa förutsättningar.

I förslaget till årsmötet skriver NNBS-styrelsen att anledningen till att föreslå årsmötet nedläggning beror på att kommunalråden Tom Rymoen och Solveig Oscarsson ”med alla till buds stående medel arbetat och agiterat för att bandyn och därmed Nitro/Nora BS inte ska finnas kvar på idrottskartan i Nora kommun”.

Nitro/Noras ordförande Curt-Eric Hermansson förtydligar i förslaget:

-Föreningen har inte vid något tillfälle vidtalats huruvida förutsättningar har funnits för att överleva. Spiken i kistan blev när man beslutade om vräkning av föreningen för att anlägga en gräsplan för fotbollen på Danfo Arena.

Kan valet om tio dagar rädda Nitro/Nora BS?

5 Comments

  1. I kväll på Årsmötet beslutade ett enigt möte om att lägga ned föreningen NNBS då förutsättningarna saknas för att utöva verksamheten i kommunen. Ett nytt möte ska hållas senare för att verkställa beslutet. Så firma Oskarsson/Rymoen med stödpartierna C, L och Kd kan öppna en liten flaska champagne och fira då de lyckats med sin uppsåt. Samtidigt kan de skriva om handlingarna för det idrottspolitiska programmet så slipper det stå en massa floskler i densamma.

  2. Tycker nog ändå synd om en sån fin förening som NNBS med Hermansson C-G S och Ari i spetsen. På min raka fråga till LPO och Norapartiet (och fler partier som inte ingår i den styrande koalitionen) om den konstfrusna planen startas upp vid valvinst blev svaret från LPO att man börjar med att provtrycka sen får man ta det därifrån…Norapartiet vill inte ens svara. Att låta föreningen tro och hoppas blir nästan förnedrande från dessa partiers sida. Gonatt för bandyn i Nora

  3. Alla som varit/bott i bergslagen vet att bandyn är lite av en tradition att antingen spela eller att se på.
    Att det sedan finns motsättningar är lite märkligt eftersom det håller folk sysselsatta på helger och kvällar.
    Det finns nog hopp för sporten även om den inte går året runt.

  4. @Kjell-Åke Zamboni. Din åsikt är registrerad. För 24i handlar det om att värna verksamheter för unga och verksamheter som innebär en bra fritid och lite rörelse. NNBS är och har alltid varit en bra idrottsförening och att bandyn skulle vara en död sport är nog en ganska dålig iakttagelse. I Nora kan väl många andra idrotter just nu vara svaga, men jag tror inte att vi äldre ska ta död på dessa. Förr eller senare lever de upp och varken du eller jag ska nog vara lieman över dessa. All idrott är väl bra? /Källberg, 24i

  5. Snälla sluta bara nu. Ingen ville spela bandy nät det ens fanns konstis.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.