Välförtjänt eldsjälspris till Cleo

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/MÅNGA HAR LÄST...

14Nationaldag_Linde1LINDESBERG. Nationaldagsfirandet i Oscarsparken i Lindesberg lockade kanske inte fullt så många som motsvarigheten i Nora, men stämningen var minst lika hög. Mest applåder fick Kjell ”Cleo” Karlsson när han belönades med priset Årets Eldsjäl.

– Det är en stor ära att få mottaga det här priset, sade en rörd Cleo.

Som sig bör var det Guldsmedshyttans hemvärnskårsorkester som ledde marschen från Lindesberg Arena till Oscarsparken och som efter några stycken överlämnade till dagens presentatör Gunilla Dovsten. Jublet bland publiken steg när det förkunnades att Kjell ”Cleo” Karlsson utsetts till Årets Eldsjäl och Dovsten fick därmed bra hjälp i den följande allsången.

Och precis som vanligt höll man en välkomstceremoni för de nya medborgare som bosatt sig i Lindesberg under året innan Bengt Storbacka höll årets nationaldagstal.

– Vi behöver utveckla den svenska modellen och vi behöver återerövra demokratin, öppenheten och mångfalden varje dag. Tänk på det varje gång du ser vår svensk fana – den symboliserar den svenska modellen, sade Bengt Storbacka.

Det för dagen nyöppnade Café Oscar gladde i Oscarsparkens ena ände men esteterna på plats förfasades nog över den mobila scen som Lindesberg skjutsat runt i många år – när allt annat var så snyggt.

14Nationaldag_Linde10 14Nationaldag_Linde9 14Nationaldag_Linde8 14Nationaldag_Linde7 14Nationaldag_Linde6 14Nationaldag_Linde5 14Nationaldag_Linde4 14Nationaldag_Linde3 14Nationaldag_Linde2

3 Comments

  1. En talare utan lång harang,
    Cleo en speaker av rang.
    När Cleo talar lyssnar alla,
    Ropen skalla:
    Hurra-hurra-hurra-hurra!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.