Vänstern ställer öppen fråga till Irja

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG

LINDESBERG. Tiden fram till dess Barn- och utbildningsnämnden ska besluta om nedläggning av byskolorna i Ramsberg och Rockhammar är för kort för en formell interpellation. Därför skickar Vänsterpartiets en öppen fråga till kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson.

– Är du beredd att se till att den här frågan tas i kommunfullmäktige, frågar Axelsson?

Ulf Axelsson och Vänsterpartiet är oerhört tydliga i sitt öppna brev. Axelsson skriver att varken Vänstern eller Centern, trots valtekniska samarbeten, är beredda att stödja det nu aktuella förslaget om skolnedläggningar.

– Kommer detta att göra att förslagen inte kommer att gå igenom eller har Socialdemokraterna försäkrat sig om stöd från andra partier? I så fall är det en dålig start på valperioden, summerar Ulf Axelsson.

Axelsson och Vänsterpartiet vill också om högstadieskolorna i Storå, Frövi och Fellingsbro kommer att påverkas av bygget av en ny skola i Lindesberg och i så fall hur och på vilket sätt.

-Vi i vänstern anser att det behövs en djupare/bredare analys om framtiden för våra skolor med särskilt beaktande av betydelsen för att även de mindre orterna i möjligaste mån får behålla sina skolor.

Är du beredd att ta initiativ för att få igång en dialog mellan berörda byar och politiken i syfte att se vad som kan göras bättre än den enkla vägen att genom nedläggningar långsamt ta död på än fler småorter i kommunen, frågar Ulf Axelsson kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson.

2 Comments

  1. Sluta att lägga ner allt på landsbygden?
    Eller ska vi bara centralisera?
    Kanske kan vi skjutsa barn från utkanterna av Lindesberg till Ramsberg,lika långt åt det hållet. Alla talar om landsbygd från riksdagsnivå till kommun men ingen törs göra det i verkligheten. Låna pengar och bygga går bra. Men sen ska vi spara. Alltid på skolan. Är inte skolan allas äldre framtid. Hoppas att landsbygdspartiet får lite rum i det annars så välstädade finrummet. Städa lite i egna era rum så kan vi nog tjäna lite pengar.

  2. *edit, Inte skolan i fellingsbro, det är en F6 skola, gäller frågan om konsekvensen för högstadiet i storå samt frövi i framtiden

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.