Var finns oppositionen i Nora?

Om ca 1,5 år är det val till riksdag, landsting och kommuner. Då ska vi Norabor återigen välja våra företrädare. Efter förra valet blev det ju turbulens i Norapolitiken och till slut höll inte det bräckliga samarbetet inom ”Sex pistols”.  Efter bara drygt ett år föll ”korthuset” och Sossarna, med stödpartiet Moderaterna, tog över taktpinnen.

På Facebook diskuteras det Norapolitik men bara av några side-kicks för Sossarna, en icke Norabo som säger sig representera Moderaterna (hur nu det går till) och några från Centern.

Men var finns representanter för FP, KD, MP och NP? Varken på Facebook eller i övriga media hör/ser man något från dessa partier! Tyst som i graven! Existerar inte dessa partier längre? Det går ju inte att komma på gator och torg bara en vecka före valet med plakat där det står ”Vi vill…”, ”Om vi vinner så…”. Och hur tänker dom som röstade på Moderaterna i senaste valet om att man övergav sina löften och lierade sig med (S)? Nej, det är dags att redan nu agera och redogöra för hur man tänker om länspendeln, byggandet etc. etc.

Ett stalltips; Socialdemokraterna kommer att vara ganska ensamma på banan i september nästa år. Möjligt att Centern, enda oppositionsparti som låter höra av sig, kan sno åt sig några mandat. Men ni andra, ska ni sitta på åskådarläktaren?

En uppmaning till er lokala journalister; sätt blåslampa på dom partiföreträdare som inte vill?, kan?, får? uttala sig om den politiska situationen i Nora!

Roland Lindh
Nora

9 Comments

 1. Det finns ingen opposition i Nora.
  Socialdemokraterna och Moderaterna regerar ju tillsammans och småpartierna håller på att åka ur under riksdagsspärren för dom har ingen politik att komma med förutom en radikal invandringspolitik.
  Så det är bara att välja pest eller kolera eller så får man söka sig till andra partier som man kan finna som under övriga.

 2. Jag hoppas detta parti ska locka fler i Nora så att nån kan starta en lokalpolitik.
  Vi måste börja tänka nytt och annat. Vi måste börja våga tänka utanför våran trygga box.
  http://www.defria.se/

 3. Har vi något parti i Nora som tänker på invånarnas bästa och hur orten ska utvecklas för invånarnas bästa. finns det nått parti i Nora som tänker långsiktigt? Miljöpartiet är inget alternativ längre då dom lämnat sina grunder,KD är på väg ut ur riksdagen,Centerna har fler avhopp i riksdagen efter deras nya partiprogram(även en Norabo,stort grattis till hennes beslut) S och M för samma nedmonteringspolitik av välfärden. Vänstern? Folkpartiet driver en vansinnig nedmontering av skolorna. Dags att börja leta efter nya partier som är för oss människor och för samhället. NP i nora har gjort bort sig.

 4. Sossarna och Moderaterna sitter i samma gryta och för liknande politik. Centern och Miljöpartiet driver en stureplans politik som ingen vill ha,även att dom tappat sina rötter och för idag en dåligt genomförd invandrarpolitik. KD har inget att komma med. Kanske är det dags att folk börjar fundera på andra nya partier som finns. Det finns många andra partier som vill driva Sverige på ett annat vis. Folk är trötta på moderaternas nedmontering av Sverige, Sossarna är inga favoriter då dom inte heller har kvar sin gamla politik. Tror detta val 2014 blir dom små nya partiernas år,folk vill ha trygghet och förändringar.

 5. Finns det någon politik kvar i Nora? Och vad ska man välja pest eller kolera. Och detta samarbete med Socialdemokrater och moderater liknar ju ingenting. Man vet ju inte vem som vill eller gör vad. Småpartierna hänger löst och en röst på dom ger ingen skillnad. Centerns och miljöpartiet politik idag är så skrämmande,de är 2 partier som tappat fotfästet helt. Jag tror många börjar söka sig efter andra partier utanför riksdagen. Många har ett politikerförakt idag,som politikerna får jobba på att förbättra. Att politiker och styrande i Nora seretessbelägger offentliga handlingar gör sitt.

 6. Vadå Seevers? Om man inte är intresserade av att kommunicera med oss Norabor, hur i ……. ska vi då veta hur man tänker om ditt å datt!
  Centern är det enda opp.-parti som ”tar diskussionen”. Dom andra ids ju inte ens svara på mitt inlägg! (Men dom kanske inte kollar på 24i, eller….).
  Så tyvärr ”Esstorp”, som jag ser det är det en enkel ”straffspark” för S vid nästa val.

 7. Jag antar att det är mig som Roland refererar till som Moderaten. Jag vill bara klargöra för honom att jag är medlem i Noras Moderater och har aldrig påstått att jag representerar Noras Moderater. Men jag kan förstå att det är ett sug efter några som tar debatten med en mer officiell status än jag.

  Problemet vi har är att det egentligen inte finns någon i Nora idag som har den förmåga som krävs att kunna ta en debatt kontinuerligt på de sociala medierna. Jag har inte träffat på någon inom i alla fall Moderaterna som är intresserad av just kommunikation. Många är väldigt engagerade för att göra Nora till en bättre kommun men att kommunicera till väljarna finns det inget intresse.

  Ett annat problem är att få vill engagera sig i politiken och då får man spela med de spelare som finns. Det finns egentligen bara ett bot på det problem som Roland pekar på. Det är att vi medborgare engagerar oss mer i vår kommunalpolitik. Som det stod i en informationsfolder om rösträtten på 50-talet: ”Du får de politiker som du förtjänar.”

 8. Men bara vi får ett medborgarkontor så ordnar sig väl allt? Det är det enda förslag jag har hört från högsta kommunalrådet. Förutom att folk ska flytta från sina hus in i trygghetsboende så att de som bor i lägenheter kan köpa husen och på så sätt ge plats för flyktingar i lägenheterna. Det verkar vara en strålande ide, och så väldigt genomförbar och smidig. eller hur det nu var.

 9. Men och andra sidan, vad finns det att opponera emot? Sedan moderaterna och sossarna lyckades bli kommunalråd har aktiviteten tvärstannat. Det måste vara den sämsta kommunledning som någon kommun någonsin haft. Och om du lyssnar på innevånarna och hör vad de tycker så är inte S direkt favoriter för att vinna nästa val.
  Man vill bara att det ska komma någon som vill göra något för vanligt folk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.