Värre och värre – sju smittade i Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. Corona-läget i Lindlöven har blivit allt värre under fredagen. När 24i pratade med sportchefen Tomas Östlund vid 18-tiden var sju spelare eller ledare testade positivt för Covid-19.

Corona-läget i Lindlöven är kritiskt. Sju spelare eller ledare har testats positivt och träningen kommer att ligga nere under hela vecka 37.

-Jag har pratat med en ishockeyläkare och han säger att friska och symptomfria spelare kan träna, säger Lindlövens lagledare Henry Nordlund. Enligt läkaren kan den spelare som varit helt symptomfri i 48 timmar träna.

Lindlöven har ingen gräddfil för tester och alla spelare har uppmanats söka test vid sina respektive vårdcentraler och långt ifrån alla svar har alltså kommit.

-Jag vet inte om någon gör någon smittspårning, säger Henry Norlund. I Lindlöven kommer vi att ha ett möte på söndag och bestämma hur vi ska agera i fortsättningen. I det här fallet kommer hälsan i första hand och vi kommer att agera som vi blir tillsagda.

Henry Nordlund ser allvarligt på den uppkomna situationen, även om det kommer att drabba Lindlöven hårt – även sportsligt.

-Vi tappar minst två veckors träning, men än är det långt till seriestart, säger Nordlund. Och hälsan går före.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.