Var står S i Nora idag?

Mot bakgrund av vad som sagts och gjorts under den senaste tiden i media och i interna samtal så är vi inom moderaterna i Nora osäkra på vart S i Nora står idag vad gäller samverkan.

Man säger att det var ett misstag som bland annat berodde på den sena timmen och det otydliga beslutsunderlaget kring omröstningen i KF senast där vi röstade olika i majoriteten. Att det fanns ett flertal tolkningsmöjligheter kring beslutet avseende mottagandet av ensamkommande flyktingbarn.

Vi var i KS helt överens om att utreda den absolut bästa formen för detta och därefter fatta beslut, inte om (vilket vi var fullständigt överens om att vi skulle) men hur.

Officiellt i media säger man att det var ”skarpt läge” och att ideologiska grunder ligger till grund för ställningstagandet.

En del i samverkansöverenskommelsen var att lägga ideologiska grunder åt sidan. Att sedan S också så tydligt i sitt svar till V bjuder in till ett samarbete gör inte saken bättre.

Vi tycker att samverkan hittills fungerat mycket bra i de flesta sammanhang och beklagar att denna situation uppstått men har en del interna synpunkter för S att ta ställning till som avgör förutsättningarna för fortsatt samverkan.

Vi vill med detta förklara VÅR synpunkt utifrån den uppkomna situationen.

För Moderaterna i Nora,
Styrelsen, genom Tom Rymoen, ordförande.

3 Comments

 1. Vad säger Tom Rymoen?

  Vi tycker inte om att S röstade för ett mottagande av flyktingbarn i kommunal regi.

  Vi tycker inte om hur S uttalar sig i frågan officiellt och i direkta samtal.

  Vi tycker inte om att S Vill samarbeta med V efter valet.

  Vi tänker ställa hemliga krav på S för att samarbetet ska fortsätta.

  Vad säger Gerd Erlandsson?

  Ett medlemsmöte har sagt att vi ska fortsätta samarbeta med M.

  Min fråga är och förmodligen alla andra socialdemokratiska medlemmars som röstade ja till ett fortsatt samarbete. Vilka är M,s krav. både tidigare och nu. Om vi får veta kanske flera röstar annorlunda till ett fortsatt samarbete?

  Och: ska M bestämma vilka S tänker samarbeta med? Det skulle i alla fall inte jag röstat ja till!

 2. Oj vad tydligt det blev nu då….NOT! Hur vore det om Moderaten som är ordförande i fullmäktige hade tydliggjort alternativen bättre? De flesta fattade inte vad som hände. Ni måste nog vara lite mer på tårna om sånt här inte ska hända.

 3. Nja, nu överdriver Tom en aning. Moderaterna generellt tycker inte att samverkan fungerat mycket bra. Det finns några få individer inom S som förstår vad samverkan betyder men de stora flertalet inom S betraktar Moderater på sin höjd som nyttiga idioter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.