Vattnet porlar igen hos Anette

i BLOGG/Okategoriserade

BLOGG. Det började som en födelsedagsönskan 2010 och slutade med en porlande bäck i Anettes trädgård. Nu är hela bäcken renoverad och nu brusar vattnet igen.

Anetteblogg

Anettes födelsedagspresent för andra gången

Så var då 70-årsdagen avklarad. Jag hade önskat mig kalas och det vill jag lova att jag fick. Min underbara barnaskara hade planerat fester som för en drottning i dagarna tre!

Annars är det oftast något till trädgården jag brukar få i födelsedagspresent. ~2010 byggde man om vägen ovanför oss och gjorde en gång- och cykelväg ut till Karlslunds kyrkogård. Vägen höjdes därmed nästan en meter. Vår slänt fylldes med sprängsten och blev väldigt ful.

Hur åtgärda? Då kom jag på idén att önska mig en fors i födelsedagspresent 2011. Allt som hade med vattenlek att göra attraherade min kära gubbe alldeles väldigt mycket, så jag tror att de sista gästerna knappast hade hunnit hem innan han började forsjobbet. Vi hade ju redan en ganska stor damm, så det handlade om att förbinda den blivande forsen med dammen eftersom det skulle vara samma vatten som cirkulerade.

Så snart fors och bäck var markerade blev det ett brobygge, något de anställda tyckte var kul att bygga en bro över ingenting! Så klart, man behöver ju en liten damm till! Kanske ett vattenhjul också. Idéerna flödade! Men fortfarande inget vatten till forsen. Äntligen kom dammduk på plats och dags att testa pumpar och vattenflöde. Aj, aj, aj, pumpen vi hade räckte inte till, det blev att bygga ett pumphus för att få plats med en ny och större pump. (det började nu bli en ganska dyr födelsedagspresent).

Men så äntligen kunde min fors köra igång sommaren 2011. Hela sommaren fungerade allt precis som det skulle……….men……till hösten så hade det hänt något. En morgon när vi vaknade så var dammen tömd! FASA! Vi fyllde dammen med vatten igen vilket tar nästan en vecka, den rymmer många kubikmeter. Men vi stängde av forsen. Ända sedan dess har vi sökt var läckan finns. Dammdukar har bytts mellan dammarna, all sten har plockats bort och lagts tillbaka. Fortsatt läckage! VAR! NU har mina duktiga gubbar hittat läckaget! Det var betongen i själva forsen som spruckit.

Det är nu åtgärdat och till 1 maj när jag öppnar igen så kommer forsen att porla. Vilken bra födelsedagspresent, för andra gången!

Rosenhälsningar Anette

Annete-fors-1 Anette-fors-8 Anette-fors-7 Anette-fors-6 Anette-Fors-5 Anette-fors-4 Anette-Fors-3 Anette-fors-2

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.