Stefan Toll, Johan Nordh och Daniel Heed representerade Vedevåg.

Vedevågsbor känner sig lurade

i ETTAN/LINDESBERG

STORÅ. Föräldrar och engagerade invånare i Vedevåg valde sin egen väg för att rädda de delar av Vedevågsskolan som fanns med i det ursprungliga besparingsförslaget i Barn- och utbildningsnämnden. Nu är de besvikna.

-Vi känner oss lurade, sade Johan Nordh, boende i Vedevåg, under Allmänhetens frågestund vid onsdagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige.

De valde sin egen väg, den väg de ansåg var den enda rätta. De bjöd in sig till politikerna i Lindesberg för att diskutera och överklagade Barn- och utbildningsnämndens beslut till Förvaltningsrätten. De gjorde inte alls som boende i Ramsberg och Rockhammar gjorde, alltså skapade en opinion, ordnade möten och skrev debattartiklar och insändare.

Under Allmänhetens frågestund på onsdagskvällen fanns Stefan Toll, Johan Nordh och Daniel Heed på plats för att ställa frågor.

-Går det att få återremiss även för Vedevåg, frågade Johan Nordh.

-Det funkar inte så, svarade kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson.

Trion från Vedevåg, som representerar de boende, har tagit fram ett eget underlag och hade nog hoppats på att kunna fortsätta diskussionerna med politikerna i en fredlig anda, men de förhoppningarna grusade Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn.

-Vi kommer att titta på materialet, men beslutet står fast, sade hon.

1 Comment

  1. Det vore väl rimligare att behålla Vedevågsskolan intakt och planera för utökning i stället för att behålla Ramshyttan och Rockhammar? När fegheten tar över klokskapen så kan det bli så här – SD och C ville lägga ner i Vedevåg. Ledsamt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.