Vi i Miljöpartiet ber om ursäkt

Vi i Miljöpartiet de gröna i Ljusnarsberg ber om ursäkt…

* Vi läser i lokala medier om det som beskrivs som cirkus inom politiken i Hällefors kommun och vi känner härmed att vi, om några, ska be om ursäkt för det. Förlåt oss alla väljare.

* En rättsskandal har uppdagats i Sverige under hösten där en människa idag har blivit frikänd från xx mord. En skandal både för de anhöriga och för de inblandade i denna soppa. Det är med tunga ord och efter stort övervägande vi från Mp i Ljusnarsberg ber alla om ursäkt.

* Den 19:e november var en tung dag för alla svenska fotbollsfans. Då sköt Ronaldo bort oss från ett spännande, nervkittlande, nagelbitande VM slutspel i fotbollens hemland Brasilien. Varför räckte inte Zlatans mål till? Hur kunde backlinjen ha den uppställningen när vi visste hur Portugal skulle spela? Det har nu gått en månad sen detta hände och många sår har slickats. Hamrén har pratat om att ta nya tag, men ingen har egentligen tagit på sig förlusterna. Ni får gärna titta ner på oss nu, för vi känner dock att vi har ett sådant stort ansvar, så här kommer vår helt ärliga och uppriktiga ursäkt till det svenska folket. VI BER SÅ MYCKET OM URSÄKT. Hoppas ni kan förlåta oss i Miljöpartiet de gröna i Ljusnarsberg.

Ovan rader kommenteras säkerligen av er som ÄNTLIGEN är det någon som tar ansvar. Men det kanske finns även någon läsare som tänker, vad i hela hel*¨¨*e pratar de om?

Varför är det fel att vi tar ansvar för vad någon annan har gjort? Är vi inte ansvariga för vad andra gör? Eller är man ansvarig för vad man själv gör och ska dömas därefter? Jo det är väl så trots allt. Vi kan inte ta på oss ansvaret för ovan tre exempel eller vad någon annan gör. Lika lite kan vi bli anklagade för vad någon annan har gjort. Logiskt eller hur? Till denna rad är vi övertygade om att vi har med er läsare till 100%.

Men i dagens Sverige så möts ofta nyinflyttade människor av just ovan bemötande. De får ta mot spott och spe, hat och förakt för vad ev. någon annan har gjort. Vari ligger skillnaden någonstans? Hur kan vissa trångsynta människor fått möjligheten att till viss del ta över agendan i vårt samhälle? Ett samhälle som är byggt på solidaritet, där vi alltid har förstått innebörden av att värna om varandra. Där det har funnits ett enda stort OSS, och inte VI och DOM. När ska fler vakna upp och bedöma människor för de individer de är och inte för den grupptillhörighet de blivit insorterade i?

På nationell nivå så har VI och DOM tankarna landat i att Sveriges Riksdag numera har åtta partier under denna mandatperiod och åtta partier har även god chans att nå den nya mandatperioden. Ett parti utmärker sig mer genom att företrädare för partiet har en väldigt osolidarisk människosyn. Avslöjanden duggar nästan lika tätt som duggregnet gör denna vinter. Vill vi verkligen att människor med den osolidariska människosynen ska vara de som har makten/bestämmandet över vår skola, vård och äldreomsorg? Områden där SOLIDARITET och människors LIKA VÄRDE är om möjligt, ännu viktigare än i övriga samhället. Självklart är även här valet fritt, men tanken skrämmer om de åsikterna får bestämma över samhällets viktigaste funktioner.

På lokal nivå så bildas gärna små kärngrupper som känner sig missförstådda och att allt och alla är emot dom.

Lika välkänt är att det då är utmärkt att hitta en grupp av människor som man kan skylla på. Några som är ansvariga för det i samhället som inte fungerar tillfredsställande. Inget unikt, så

har det alltid varit. För er som har en liten liten liten kunskap i historia vet att de tankarna har funnits förut i Europa. De största och grövsta exemplen hittar vi i Hitlers Tyskland och i Stalins Sovjetunionen. De har även förekommit i forna Jugoslavien och i Rwanda. Tyvärr kan listan göras lite längre. Det sägs att man lär sig av historien, men gör vi det?

Märk väl att vi påstår absolut inte att allt fungerar tillfredsställande i samhället, men vi söker inte heller syndabockar för det genom att peka ut grupper av människor. Hur vi vill lösa de brister och utvecklingsbara sakerna i vår kommun (Ljusnarsberg) återkommer vi till om i vår. Till dess hoppas vi att ni ALLA njuter av helgerna och vi önskar ER

God Jul och ett Gott Nytt År.

Miljöpartiet de gröna i Ljusnarsberg
Ronnie Edvardsson
Natalie Peart
Jessica Kähäri
Kevin Peart
Jimmy Gustavsson

1 Comment

  1. Miljöpartiets debattinlägg visar just hur svårt det är att behandla människor som enskilda individer och inte som en del av en grupp. Först klagar de på att vissa människor klumpar ihop folk i grupper och sedan så skriver de ”Ett parti utmärker sig mer genom att företrädare för partiet har en väldigt osolidarisk människosyn.” Vilket antyder att partiet har något med vissa företrädare med en osolidarisk människosyn. Om de inte skulle trilla in i klumpa ihop fällan så skulle de tala om att vissa människor har en osolidarisk människosyn eller möjligtvis kritisera ett partis partiprogram. Men att på något sätt koppla ihop individers agerande med ett parti är bara att man gör som just det de själva klankar andra på att göra.

    Men visst, det är så svårt att inte dela in oss i olika grupper. Vi och dom tänkandet är något som är så djupt rotat i människan så att plocka bort detta vill sig inte göras. Inte ens för Miljöpartisterna i Ljusnarsberg. 😉

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.